TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 615 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,75
USD: 364,04
CHF: 411,3
GBP: 459,82
Hirdetés
A John Deere áttörést jelentő újdonságoai a Cereals 2023 kiállításon

A John Deere áttörést jelentő újdonságoai a Cereals 2023 kiállításon

Gépesítés - 2023.12.12

A június 12-én és 13-án Hertfordshire-ben, az Egyesült Királyságban rendezett Cereals 2023 kiállítás résztvevői a John Deere standjánál első kézből tekinthették meg a gyártó áttörést jelentő fejlesztéseit. A rendezvény fő témáját az eljövendő időszakok lehetőségei, valamint az elkészült fejlesztésekkel kapcsolatos tapasztalatok adták. A szántóföldi gépek piacának izgalmas újdonságait mutatták be.

Hirdetés

Már a betakarítógépen mérhetők a minőségi paraméterek

Az évente megrendezett kiállítás középpontjában az innovatív fejlesztések állnak, ezek közül is külön érdeklődésre tart számot a Deere HarvestLab 3000, amely már elérhető az S sorozatú és a T sorozatú kombájnokhoz.

A fejlesztésnek köszönhetően új dimenzióval gazdagodik az infravörös érzékelők használata. A kombájnokon így már valós időben mérhetők a búza, az árpa és a repce minőségi paraméterei.

A technológia a gazdák számára részletes képet biztosít a szántóföldi teljesítményekről, és olyan adatbázist hoz létre, amely a későbbi szezonok vonatkozásában is megalapozhatja a döntéshozatalt.

„Ez a másodpercre pontos elemzés számos előnnyel jár, többek között biztosan tudható lesz, hogy a búza megfelelt-e a minőségre vonatkozó előírásoknak. A gabona minőségét a szántóföld egy adott pontján is mérhetjük, de átfogó képet is kapuk arról, hogy a talajból milyen tápanyagokat vett fel a növény” – mondja Chris Wiltshire, a John Deere marketingmenedzsere.

„A részletesebb eredmény és a pontosabb elemzés mind része a helyspecifikus gazdálkodás felé való elmozdulásnak. Precízebben tudunk dolgozni, hiszen ott avatkozunk be, ahol arra valóban szükség van. Csökkentjük ezáltal a felesleges kiadásokat, előkészítve a termelékenyebb és jövedelmezőbb jövőt.”

Bemutatták a legerősebb fokozatmentes váltójú traktort

A Cereals 2023 kiállítás látogatói a 8R 410 traktort is megtekinthették, amelyet fokozatmentes eAutoPowr sebességváltóval szereltek fel. Ez az első olyan 400 lóerős munkagép, amely megkapta a forradalmi sebességváltót. A gépbe szerelt másik innováció a vontatott munkagépek teljesítményének vezetőfülkéből történő vezérlése.

Chris Wiltshire elmondta: „Az eAutoPowr a világ első elektromosan fokozatmentes, elektromechanikus teljesítményelosztással ellátott sebességváltója.”

„A hidraulikus alkatrészeket elektromosra cseréltük. A két, kefe nélküli villanymotor gyakorlatilag kopásmentesen működik. A hajtáslánc felülmúl minden más, az iparágban korábban kínált koncepciót. Ráadásul ez leegyszerűsíti a sebességváltó kialakítását és lehetővé teszi a valós idejű távoli diagnosztikát is.”

A legnagyobb vontatott John Deere permetező

A kétnapos rendezvény során a John Deere a permetezőket bemutató szekcióban is kiállított, itt prezentálták az R975i-t, a vállalat történetében valaha készült legnagyobb vontatott modellt.

A John Deere áttörést jelentő újdonságoai a Cereals 2023 kiállításon

A 24-40 méteres gémszélességgel és 7500 literes kapacitással rendelkező gépről Chris Wilthsire az alábbiakat emelte ki: „Legújabb permetezőgépünk biztosítja a nagyobb pontosságot, a kevesebb vegyszer használatát, és nagyobb kényelmet biztosít annak utántöltése és kezelése során.

Felvonultak a zászlóshajó típusok

Az elmúlt 12 hónap során a John Deere új, 6R sorozatú traktorai érkeztek meg az Egyesült Királyság és Írország gazdaságaiba. A kiállítás látogatói első kézből követhették végig a modell fejlődését, valamint azt, hogyan vált a John Deere egyik legnépszerűbb típusává.

A kategória négy legújabb tagja a négyhengeres 6R 150, amely elsősorban a vegyes gazdaságokat célozza meg, valamint a 6R 185, amely egy speciális szállítótraktor, azon vállalkozók és gazdák számára, akik hosszabb időt töltenek az utakon.

„A zászlóshajónak számító X9-es kombájnunkat is elhoztuk azoknak a gazdáknak, akik a lehető legnagyobb teljesítménnyel akarnak betakarítani – mondta Wiltshire. – Ezek a gépek segítenek a nagybirtokon gazdálkodóknak abban, hogy többtonnányi terményt és többhektárnyi területet tudjanak naponta learatni még nehéz körülmények közt is.”

A John Deere áttörést jelentő újdonságoai a Cereals 2023 kiállításon

A John Deere 750A All-Till vetőgépet a Drilling Arenában mutatják be. A 3, 4 és 6 méteres szélességben kapható 750A egy sokoldalú eszköz, amellyel feladatok széles körének elvégzésére alkalmas: a tarlóba történő no-till vetéshez, a min-till vagy hagyományos műveléshez, valamint a gyepek és rossz állapotú legelők felújításához szükséges egymenetes műveléshez.

Az Accord pneumatikus rendszerrel felszerelve a kezelőnek legalább 80 és 140 lóerő közötti teljesítményre van szüksége, és körülményektől függően 6 hektár/óra vetési teljesítményre számíthat, 13 és 90 mm közötti vetési mélységgel.

Címkék: john deere, traktor, kombájn, permetezőgép
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Ismét számottevően emelkednek az üzemanyagárak

A kőolaj- és üzemanyag-piacon változatlan a helyzet, inkább túlkínálat van és a forint is stabilan tartja jelenlegi ...