TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.094,20 Ft (tonna)
Napraforgómag: 155.194,32 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 66.682,42 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.633,74 Ft (tonna)
Repcemag: 167.114,95 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.655,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 392,92
USD: 360,91
CHF: 402,89
GBP: 467,23
Hirdetés
Tippek és trükkök szakértőktől: Így spóroljon időt és pénzt az őszi munkálatok során!

Tippek és trükkök szakértőktől: Így spóroljon időt és pénzt az őszi munkálatok során!

Gépesítés - 2023.10.20

Ismét itt az ősz. Ez az időszak a növények télre történő felkészítésének és a kert általános karbantartásának az ideje, így rendkívül fontos a virágok, fák, cserjék számára is.

Az ősz eljövetelével pedig megsokszorozódnak a tennivalók, nem csupán a kerttulajdonosok és kertészek, de az építkezni vágyók, az építőipari cégek és gyümölcsös gazdák körében is. Ilyenkor aranyat érnek azok a megbízható munkagépek, melyekkel időt, energiát és ezáltal pénzt is spórolhatunk. Nem árt azonban tisztában lennünk azzal, hogy milyen munkálatokra milyen munkagépet érdemes választanunk és, hogy kitől szerezzük be a szükséges eszközöket? A továbbiakban ebben próbálunk meg segítő kezet nyújtani.

Földből kiálló tuskók eltávolítása, könnyedén

Az ember sajnos egyre gyakrabban találkozik elszáradt tujákkal az utak mellett, a családi házak tövében. Amellett, hogy sajnálattal nézünk a kipusztult növényre, bizonyára sokan szembesültünk azzal, hogy bizony korántsem olyan könnyű megszabadulni a visszamaradt tuskóktól. Ebben tökéletes partner a tuskómaró, melyek a fásabb területen történő építkezés esetén is segítségünkre lehet. Az igényektől függően az egyszerűbb, hétköznapi használatra tökéletes gépek mellett önjáró és távirányítós tuskómarókkal is találkozhatunk, melyek többek között erdészek és fatelepek számára könnyítik meg nagyban a munkát.

Ha nem szeretnénk, hogy levél és ág borítsa be az udvart

Az ősszel jelentkező tennivalók közül a leggyakoribbat talán a lehullott levelek és faágak biztosítják. Habár gyönyörű kép tárulhat elénk, ahogy végignézünk a levelekkel borított tájon, hamar elveheti a kedvünk, ha eszünkbe jut, mennyi időnkbe telik majd a levelek egy kupacra hordása és eltávolítása. Szerencsére azonban ilyenkor segítségül hívhatjuk azokat a nagyteljesítményű lombszívókat, melyekkel megtizedelhetjük az elsárgult levelek összegyűjtésére szentelt időt. Szintén nagy segítség lehet az ágaprító berendezés, mely az őszi (és tavaszi) metszéseknél végzi el helyettünk a piszkos munkát. Ezen berendezések fejlettebb verziója, mint például az LS 160 TT nagy teljesítményű traktoros ágaprító akár 160mm ágátmérőig is képes ledarálni az ágakat. 

Kommunális munkagépeket csakis megbízható viszonteladótól

Ha kommunális munkagépekről van szó, mára már szinte megkerülhetetlenné vált a csehországi Laski s.r.o cég, mely immár több, mint 30 éves történetet tudhat maga mögött. 2008 óta pedig térségünkben is egyre fontosabb szereplővé válik, köszönhetően helyi viszonteladójának, a Zetor West Hungary Kft.-nek, mely családi vállalkozásként indult útjára. A cég a kommunális gépek értékesítése mellett a szükséges alkatrészek beszerzésében is elsőosztályú segítséget nyújt, Magyarországon és Szlovákia magyarlakta területein egyaránt. A vásárlók elsősorban a megbízhatóság és kiváló minőség miatt választják a Laski gépeit, melyek olyannyira strapabíróak, hogy sokszor szervizelést sem igényelnek.

Teljeskörű segítségnyújtás, egészen a legapróbb csavarig

A Zetor West Hungary Kft. ennek ellenére természetesen szervizelésben is segítséget nyújt, ha mégis valami probléma adódna a gépekkel. Emellett a Laski alkatrészek beszerzésében is naprakész segítséget tudnak nyújtani, hiszen a kopó alkatrészeket akár már másnapra biztosítani tudják az ügyfél számára, míg a speciálisabb alkatrészeket a legtöbb esetben mindössze 2-3 nap alatt be tudják szerezni. Emellett minden kliensük számára örömmel nyújtanak szakmai tanácsadást, legyen szó alkatrészek, vagy munkagépek vásárlásáról. Igény esetén pedig banki finanszírozásra, vagy a gépek bérlésére is van lehetőség.  

Ha Ön is szeretné megkönnyíteni saját maga számára az őszi munkálatokat, látogasson el a Zetor West Hungary Kft. weboldalára, ahol az egyszerűbb ágaprítók és lombszívók mellett ipari felhasználású munkagépekkel, például tuskómarókkal és árokásókkal is találkozhat. Amennyiben pedig kérdése lenne a gépekkel, a bérléssel, vagy az alkatrészek beszerzésével kapcsolatban, bátran forduljon a cég munkatársaihoz a +36 30 94 11 167-as telefonszámon, vagy e-mailben, a laski@laski.hu -ra küldött üzenettel.

Címkék: zetor west, laski, munkagép
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Vesézzük ki a karbamid műtrágya „Környezetbarát használata ...

A 2023-ban a KAP Stratégiai Terv keretében indult el az Agro-ökológiai Program (AÖP), amely tartalmában az ...