TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
Az új LEMKEN gyomfésű az egyenetlen talajfelszín bajnoka

Az új LEMKEN gyomfésű az egyenetlen talajfelszín bajnoka

Gépesítés - 2023.09.19

Hatékony gyomirtás a fiatal állományokban.

Thulit gyomfésűvel a LEMKEN bemutatja első gyomfésűjét és kerekké teszi a mechanikai gyomirtás gépeinek választékát. Ennek a munkagépnek a kifejlesztésével a mezőgazdasági gépgyártó specialista új területre merészkedett, melynek eredményeként bemutatja a négy gerendellyel szerelt koncepciót, nyolc sorban elrendezett fogakkal. A bonyolult rugók kombinációját egy innovatív hidraulikus talajnyomás-állító rendszer váltja ki, mely biztosítja a fogak még kiegyenlítettebb nyomását a teljes megművelt felület szélességében. A nyomás menet közben fokozatmentesen állítható egészen 5 kilogrammig. Ennek eredményeként a Thulit kimagasló minőségű munkát végez a növény érzékeny növekedési időszakaiban.

Az új LEMKEN gyomfésű az egyenetlen talajfelszín bajnoka

1. kép: Vöröskáposztában dolgozó LEMKEN Thulit gyomfésű

A 31,25 mm-es fogosztással elrendezett fogak eltömődéstől mentes munkát biztosítanak. A stabil nyomvonalkövetést biztosító és kopásálló csapágyak optimális gyomirtást biztosítanak. Az egyszerű gyorscserélő rendszer egyszerűvé teszi a fogak cseréjét. A Thulit pontos és folyamatos talajkövetést biztosít állandó talajnyomással, ami rendkívül sokoldalú munkagéppé teszi, még nagyon egyenetlen talajokon és bakhátas kultúrákban is. A nagy vázmagasságnak és okos kialakításának köszönhetően, aminek révén nincs szükség a megszokott rugókra, majdnem lehetetlen, hogy növények szoruljanak a váz alá. A flexibilis hidraulikarendszer támogatja a váztagokon belüli további szakaszok vezérlését, ami megelőzi a tábla egyes részein a többszörös meneteket.

Az új LEMKEN gyomfésű az egyenetlen talajfelszín bajnoka

2. kép: LEMKEN Thulit gyomfésű 4 gerendellyel és nyolc sorban elhelyezett fogakkal

A gép tervezésekor központi cél volt a váz tömegének a minimálisra csökkentése. Ennek eléréséhez jelentősen csökkentették a mozgó alkatrészek számát a hasonló modellekhez képest, ami lehetővé teszi a Thulit használatát az alacsony emelőkapacitással rendelkező traktorok esetén is.

Az új LEMKEN gyomfésű az egyenetlen talajfelszín bajnoka

3. kép: LEMKEN Thulit gyomfésű bakhátas állományban

A kezelő munka közben tisztán rálát a boronafogakra, ezáltal folyamatosan figyelemmel kísérheti a munkaminőséget. Szállításhoz a fogak automatikusan becsukódnak a magasabb szintű biztonság érdekében.
A Thulit gyomfésű kezdetben korlátozott mennyiségben lesz elérhető hat és kilenc méteres munkaszélességben 2024 tavaszán.

***
A LEMKEN-ről: A LEMKEN világviszonylatban jól ismert jövő-orientált, fenntartható vállalat, mely jelentősen hozzájárul a mezőgazdaság jövedelmezőségéhez. Nagy múlttal rendelkező német középvállalatként a LEMKEN 243 éve veti be tapasztalatait és elkötelezettségét a fejlődés érdekében, megoldásokat kínálva a jelen és a jövő mezőgazdaságának kihívásaira. A vállalat termékválasztékában megtalálhatóak a talajművelő gépek, vetőgépek, sorközművelő gépek, műtrágyaszórók és a mezőgazdasági adatkezelés intelligens megoldásai.

Címkék: lemken, Thulit, gyomfésű, 2024
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Folytatódik az öntözésfejlesztés támogatása

A gazdálkodókat támogatni kell abban, hogy alkalmazkodni tudjanak a klímaváltozás jelentette kihívásokhoz és ...