TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Még precízebbé vált a Lemken és a Steketee gyomfelismerése

Még precízebbé vált a Lemken és a Steketee gyomfelismerése

Gépesítés - 2023.06.15

Frissítette IC-Light kamerarendszerét a Lemken és a Steketee, így még pontosabbá válik, és szélesebb körre terjed ki a gyomfelismerés és gyomirtás.

Az ekespecialistának tartott német Lemken 2018-ban jelentette be a holland Steketee felvásárlását. Ezzel a portfóliója a mechanikai gyomirtás gépeivel gazdagodott, amelyek ráadásul fejlett kameratámogatott járműirányító rendszerrel vannak felszerelve az intelligens, hatékony és elképesztően pontos munkavégzés érdekében.

Az elmúlt esztendőkben sorra jöttek ki a különböző újítások, frissítések a Steketee gépekre, és nincs ez másképp most sem. A Lemken most az IC-Light+ kameraellenőrzéssel rukkolt elő, mégpedig a kormányzott sorközművelő kultivátora tökéletesítésére, amely mindössze 2 cm-es biztonsági védőtávolság tartására képes a kultúrnövények két oldalán.

Az új megoldás már a közeli infravörös (near-infrared) tartományban is képes dolgozni, vagyis azonosítani a gyomokat. Mindez az olyan kultúrákban segít a hatékonyabb gyomkontrollban, mint a hagyma, a brokkoli vagy a lila káposzta.

Még precízebbé vált a Lemken és a Steketee gyomfelismerése

A saját fejlesztésű, sztenderd IC-Light kamerarendszer az RGB színspektrumban tökéletesen megkülönböztette eddig is a zöld és vörös árnyalatokat, és most a + változat a kék esetében is képes erre. Az öntanuló üzemmód révén a rendszer folyamatosan fejleszti magát, vagyis minél többször használják, annál megbízhatóbbá válik. A hagyma esetében például már a rajzszög nagyságú haszonnövényeket is képes kiemelkedő eredménnyel felismeri, ezáltal korai fejlettségi állapotban is elvégezhető a gyomirtás.

Az említett 2 cm-es biztonsági védőtávolságot egészen elképesztő, akár 15 km/h sebességnél is tartani tudja a munkagép, ami pedig nagy területteljesítményt tesz lehetővé. A kamera egyszerre 5 sort is képes érzékelni, így a gépet megbízhatóan tartja a sorok között.

Címkék: lemken, steketee, újdonság, intelligens, kamera, gyomirtás, rgb, hagyma, brokkoli, káposzta
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Miért kell a kén? – Legyél profi a búza nitrogén- és ...

Tavasszal az őszi vetésű gabona állományok fejlődése korán megindult. Sokszor gondot jelent a dózis meghatározása ...