TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 657 Ft
Benzin ára: 618 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,34
USD: 359,17
CHF: 408,24
GBP: 455,43
Hirdetés
Élesben: Multiva Topline Super XL kombinátort nyüstöltek egy Rába mögé kötve

Élesben: Multiva Topline Super XL kombinátort nyüstöltek egy Rába mögé kötve

Gépesítés - 2023.05.18

A finn Multiva gépeket extrém kötött agyagtalajokon fejlesztették ki, így egyetlen tábla sem jelenthet nagy kihívást számára. Nemrég magyar földön is próbára tették a Topline Super XL kombinátort.

Hirdetés

A Multiva mezőgazdasági munkagépek gyártójának számító finn Dometal Oy 1997-ben alakult meg. A termékeik Magyarországon is elérhetők, a talajművelés és vetés terén kínálnak magas minőségű és elképesztően strapabíró munkagépeket. Otthonukban, a Loimaa környéki extrém kötött agyagtalajokon is remekül helytállnak a robusztus és hatékony eszközök.

A 2013-ban létrejött Multiva Magyarország Kft. nemrég a Topline Super XL kombinátorukról tett ki egy videót a cég Facebook-oldalára, ebben a sokoldalú gépet egy zöldre festett Rába-Steiger ST 300 nagytraktor húzza a szemmel láthatólag nagy kihívást jelentő talajon.

Amint azt az egyik hozzászóló is megjegyezte, a Multiva kombinátor szépen kivágja a nagy gyomokat, megfelelő magágyat készít, miközben a tárcsa ilyen esetben csak kiszárítaná a földet. A Topline Super XL használható kalászos tarlón, szántott vagy elművelt talajon, mégis egyenletes magágyat biztosít.A munkagép nagy talajátfolyást lehetővé tevő kerettel és kivételes talajművelő képességű kapákkal rendelkezik. A 12×65 mm-es TerraSuper kapák magasabbak és erősebbek a hagyományos rugóskapáknál, behatolási szögük igen nehéz körülmények között is biztosítja a megfelelő munkát. A kapa formája, szilárdsága és tömege kiváló mélységtartást eredményez, és mivel a kapahegy csúcsa pontosan a kapa rögzítési pontja alatt helyezkedik el, ennek köszönhetően a vibráció során minimálisan tér el a beállított munkamélységtől.

A TopLine Super XL kombinátor akár 15 km/h munkasebeséggel is használható az erős váznak köszönhetően. A munkaszélessége 6–14,5 méter, a hosszúsága 4,1 méter, a szállítási szélessége pedig csupán 3 méter, így a közúton sem okozhat problémát.

A Rábás bemutatóért KATT IDE!

Itt a TopLine Super XL hivatalos bemutató videója:Címkék: multiva, finn, talajművelés, vetés, munkagép, teszt, magyarország, kombinátor, magágykészítés
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

MALAGROW NEXT25 - A JÖVŐ NÖVÉNYVÉDELME

Az agrár inputanyag-kereskedelemben idén 25 éve működő Malagrow Kft. sajtótájékoztató keretében foglalta össze a ...