TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
AGROmashEXPO 2024. január 24-27. Részletes ismertető

AGROmashEXPO 2024. január 24-27. Részletes ismertető

AGROmashEXPO 2024 - 2023.11.10

Az AGROmashEXPO 2024-ben is rengeteg újdonsággal várja az érdeklődőket. Az agrárszakma év elejei mértékadó rendezvényére 2024-ben január 24. és 27. között kerül sor, immár a 42. alkalommal.

agromash 2024

Az AGROmashEXPO már jól ismert tematikus részei, az AgrárgépShow traktor és munkagép kiállítás, valamint a Szőlészet és Pincészet mind számos meglepetést tartogatnak. 

Az AGROmash 2024 az a kiállítás, ahol minden magyar gazdának ott a helye

Az Agromash 2024 kiállítás a maga nemében Magyarország agrár-csúcsrendezvénye, amelyen a mezőgazdasági ágazat vezető szakemberei mind megjelennek. A hazai vállalkozások mellett a nagy, nemzetközi márkák seregszemléjére is sor kerül: ekkor mutatják be a legújabb gyártási és agrártechnikai fejlesztéseket.

Készüljön velünk az AGROmashEXPO 2024-re, az agrárágazat évadnyitó találkozójára!

Jegyezze be a naptárába a január 24-27. közötti időpontot, mert a legrangosabb magyar agráresemény már 42. alkalommal kerül megrendezésre, és minden eddiginél nagyobbnak és jobbnak ígérkezik!

Akár gazdálkodó, akár ipari szakember, vagy egyszerűen csak érdekli a mezőgazdaság és a gépipar, az AGROmashEXPO egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy naprakész maradjon róla, merre fejlődik a világ.

Mi is kint leszünk, és velünk végig követheti az esemény híreit. Bízunk benne, hogy a helyszínen élőben is találkozhatunk!

AGROmashEXPO 2024. január 24-27. Részletes ismertető

Helyszín és megközelítés:

HUNGEXPO Budapesti Kongresszusi és Kiállítási Központ.

1101 Budapest, Albertirsai út 10.

A 2023-as siker nyomán, a minden eddiginél nagyobb érdeklődésre való tekintettel 2024-ben a mezőgazdasági kiállítás mind a 8 pavilont meg fogja tölteni, valamint a pavilonok közötti területek jelentős részét is.

AGROmashEXPO nyitvatartás:

2024. január 24. szerda: 09.00 – 18.00

2024. január 25. csütörtök: 09.00 – 18.00

2024. január 26. péntek: 09.00 – 18.00

2024. január 27. szombat: 09.00 – 17.00

Munkagép és traktor kiállítás, AgrárgépShow

Az erőgépek felvonultatása az egyik legjobban várt és talán leglátványosabb része is a rendezvénynek, amely lehetővé teszi a hazai vállalkozások számára, hogy az iparág nemzetközi vezető márkái mellett kerüljenek reflektorfénybe.

Robotizáció az agráriumban

Az idei év legfontosabb trendjei a digitalizáció, és a mesterséges intelligenciával elérhető hatékonyság. A robotika és a precíziós gazdálkodás újdonságait a kíváncsiság mellett sokan a homlokukat ráncolva fogadják.

Érthető reakció: az AI, azaz mesterséges intelligencia és az IoT, az együttműködő automaták közösen gyökeresen forgatják fel az agráriumot külföldön is.

Vajon mi fog ebből megvalósulni itthon? Elég érett-e a piac és a szélesebb szakma a robbanásszerűen terjedő AI technológiákra?

A környezetvédelem egyre hangsúlyosabbá válik

Fontos szempont a környezetvédelem és a fenntartható gazdálkodás, valamint a munkavégzés körülményeinek javítása, a munkagépek kezelőfülkéjének és vezérlésének ergonómikus kialakítása is.

Kapcsolatok kiépítése, networking: idén is rengeteg lehetőség kínálkozik

Gazdasági, kereskedelmi szempontból azoknak is fontos esemény az AGROmash EXPO, akik csupán érdeklődnek a szakma újdonságai iránt.

A kiállítás az új traktorok, erőgépek és munkagépek megismerése mellett remek lehetőséget nyújt kapcsolatok kiépítésére és új piaci perspektívák megtalálására is.

Már a 42. AGROmash EXPO kerül megrendezésre 2024-ben, így nagy múltú és tekintélyes rendezvényre készülünk

Az előző, tehát a 2023-as rendezvényről néhány szám: 300 kiállítót fogadott 7 pavilonban, 36 000 négyzetméteren. Ez volt az eddigi legnagyobb AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállítás. A kiállítókat figyelemre méltó siker és érdeklődés övezte:

2023-ban a négy nap alatt 44.000 látogató jött el

A minden eddiginél nagyobb és látványosabb rendezvény egyesítette a hazai és a globális agrárium meghatározó szereplőit: gazdálkodókat és fogyasztókat, üzletembereket, törvényhozókat és a nagyközönséget.

Nemzetközi kiállítók 12 országból jöttek

A precíziós gazdálkodás és a mezőgépek digitális megoldásainak legjelentősebb magyarországi rendezvényén 12 ország - Ausztria, Csehország, Franciaország, Németország, Olaszország, Hollandia és az Egyesült Államok - kiállítói, valamint magyar cégek mutatták be termékeiket.

A 41. AGROmashEXPO és AgrárgépShow 2023 elején négy napon át tartott

Két színpadon kiváló szakmai programok váltották egymást. A bőséges programkínálat sok érdeklődőt vonzott, így 2024-ben is erre számíthatunk. A legnépszerűbb események. A robotika legújabb vívmányait a  PREGA AgRobot Show-n mutatták be.

A Növénytermesztők Napján tartott kerekasztal beszélgetésből, melyet a Növénytermesztők Országos Szövetsége és a Gabonatermesztők Országos Szövetsége szervezett megtudtuk, hogy a magyar mezőgazdaság mutatói jelentősen javultak a kihívások - munkaerőhiány, megemelkedett inputárak, aszály és meleg időjárás - ellenére is.

A kiállítók közül szinte mindenki, aki részt vett a rendezvényen, úgy nyilatkozott, hogy az érdeklődés nagyobb volt, mint a korábbi években. Az üzletkötések száma meghaladta az elvárásokat és az előző években elért eredményeket.

A 42. alkalom a tervek szerint ezt is túl fogja szárnyalni

A Négy nap pontos programja még nem érhető el a rendezvény hivatalos oldalán és a regisztrációk még tartanak, de néhány technológiai újdonságot már most is láthatunk itt, a lista egyre bővül.

  • Levélzet eltávolító gép gyümölcsösökbe a Penda Kft-től
  • Az olasz Valentini Navajo 2200 erdészeti ágzúzó és kőmaró erőgépe a Hergon plus Kft-tól
  • A LEMKEN Solitair DT minden igényt kielégítő kompakt vetőgépe, mely egy menetben képes magágykészítésre, visszatömörítésre és vetésre.
  • DJI Mavic 3 Multispectral drónos felmérőrendszer

AGROmashEXPO, AgrárgépShow 2024 kiállítások Hazai és Nemzetközi Termékfejlesztési Díjai

A díjra minden olyan kiállító pályázhat, aki az elmúlt 3 évben (2021-től kezdődően) Magyarországon megalkotott, gyártott és értékesített, vagy 2024-ben Magyarországon elérhetővé váló korszerű terméket a tengerentúlon. A díj nevezési feltételeit, a pályázati kiírást itt lehet megtekinteni

Három fő kategóriában várják a nevezéseket:

Digitalizáció

Ebbe a kategóriába a digitális eszközök, szoftverek, intelligens megoldások, folyamatfelügyeleti és -irányítási rendszerek, üzemirányítási megoldások, back-office támogatás, valamint az interaktív kommunikációs technológiai vezérlők tartoznak.

Gépek, felszerelések

Mezőgazdasági, állattenyésztési, kertészeti, szőlő- és erdőgazdálkodási gépek és technológiák, illetve ezek részegységei;

Termékek és szolgáltatások

Vetőmagok, műtrágyák, növényvédő szerek, biológiai termésnövelő szerek;/minden, a gazdálkodással kapcsolatos, a gazdákat kiszolgáló szolgáltatás;

A benyújtási határidő: november 15. (szerda), 24:00.

Az idei nevezés még zajlik, de addig is a 2023-as Agromash díjazottak listáját itt lehet megtekinteni.

Címkék: agromashexpo, agrárgépshow
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Kapás kultúráink fiatalkori kártevői

Kapás kultúráink egyes évjáratokban jelentős károkat szenvednek el a fiatalkori kártevők kártétele ...