TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 596 Ft
Benzin ára: 590 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,66000
USD: 367,23000
CHF: 409,53000
GBP: 468,51000
Hirdetés
Agritechnica 2023: A John Deere intelligens technológiai megoldásokat kínál minden termelési rendszerhez

Agritechnica 2023: A John Deere intelligens technológiai megoldásokat kínál minden termelési rendszerhez

Agritechnica 2023 - 2023.10.28

A John Deere örömmel mutatja be az AGRITECHNICA 2023 kiállításra tervezett, új standkoncepcióját, amellyel újabb lépést tesz az intelligens ipari vállalattá válás útján.

A John Deere új stratégiájának bejelentése óta először mutatja be mindazokat a technológiai megoldásokat, amelyek mind a növénytermesztő, mind az állattenyésztő gazdák érdeklődésére számot tartanak.

Az AGRITECHNICA standon a fő európai termelési rendszerek – tejtermelés, állattenyésztés és gabona-termesztés – mellett megtekinthetők más gyártók, például a Lemken, a Xarvio és a Yara által gyártott eszközökis.

Azzal, hogy a John Deere helyet ad standján ezeknek a márkáknak is, azt szeretné üzenni a vegyes flottával rendelkező és különböző technológiákat alkalmazó gazdálkodóknak, hogy őket is szívesen látják, és számítanak rájuk.

Okos gazdaság, nagyobb nyereség

A John Deere „Okos gazdaság, nagyobb nyereség” mottójával összhangban a vállalat a legkiválóbb gyakorlati megoldásokat és termékeket kínálja a termelési ciklus egészére, betakarítástól betakarításig.

Az egyes fázisok során gyűjtött adatok a hozam növelésére szolgálnak a növényvédőszer- és műtrágyahasználat csökkentése mellett. A John Deere Operations CenterTM a feldolgozott adatok felhasználásával optimalizálja a termelési folyamatokat a gazdálkodók, tanácsadók és más érintettek számára.

Tejgazdaság és állattenyésztés

A John Deere a termelési ciklus minden egyes lépéséhez kínál technológiai megoldásokat, a szerves trágyázástól a vetésen, a kaszáláson és betakarításon át a szarvasmarhák takarmányozásáig.

Az AutoPathTM és a HarvestLabTM a John Deere két fő technológiai megoldása a tejgazdaságok és állattenyésztők számára. A HarvestLabTM érzékelő a trágya érzékelésével lehetővé teszi a tökéletes szerves trágyázást. Segítségével a szerves trágya sávos talajművelési technológiával juttatható a talajba a vetés előtt. Az AutoPathTM lehetővé teszi a vetőmagok pontos elhelyezését a trágyázott sávra a vetés során. A See & SprayTM technológia komoly megtakarítási lehetőségeket kínál a szükséges vegyszerek mennyiségének minimalizálásával.

Gabonatermesztés

A John Deere az AGRITECHNICA 2023 kiállításon bemutatja az egyes termelési lépések optimalizálását szolgáló technológiai újításokat az első talajmintavételtől kezdve a művelésen, a vetésen, a növényvédelmen és a trágyázáson át egészen a betakarításig.

A gabonaérzékelő technológia például betakarítás közben vizsgálja a termés minőségét. Az olaj- és fehérjetartalom mérése lehetővé teszi a minőség valós idejű nyomon követését közvetlenül a kombájnból betakarítás közben. A rögzített adatokból differenciált térképek készülnek, amelyek segítenek csökkenteni a műtrágyahasználatot.

Partnerkapcsolatok

Sok gazdaság vegyes gépparkot és többféle digitális megoldást használ. A John Deere számára fontos, hogy a John Deere Operations Center™ adatai könnyen integrálhatók és megoszthatók legyenek, ezért alakít ki új és hosszú távú együttműködéseket. Az AGRITECHNICA kiállításon olyan partnerek mutathatják be a termelési rendszerekeiket, mint a Xarvio és a Yara.

A John Deere nemcsak más digitális interfészek, hanem más gyártók felé is nyitott. Az AGRITECHNICA kiállításon először lesznek láthatóak más cégek, például a Joskin és a Lemken eszközeiés gépei a John Deere termelési rendszereiben.

John Deere Connected Support™ és viszonteladók

A John Deere gépek csatlakoztathatóságának és úttörő műszaki megoldásainak a megfelelő szerviz biztosít stabil hátteret. A Connected Support™ rendszer segítségével az üzemeltetési vezetők és a viszonteladók szükség esetén könnyen kapcsolódhatnak a szükséges géphez. Az esedékes kötelező karbantartások és az üzemzavarok időben, még az esetleges meghibásodás előtt észlelhetők. Ez csökkenti az állásidőt, és növeli a John Deere gépek üzemidejét. A forgalmazóknak kulcsfontosságú szerepe van mindebben, hiszen ők jelentik a kapcsolódási pontot a John Deere és az ügyfelek között. Ezért az AGRITECHNICA 2023 kiállításon reflektorfénybe kerülnek a forgalmazók. Az ügyfelek a helyszínen találkozhatnak közvetlen kapcsolattartójukkal, hogy egyéni megoldásokat találjanak a gazdaságuk termelési rendszeréhez.

A fenntarthatóság napjainkban

A John Deere standjánál lehetőség nyílik közvetlen eszmecserére a szakmabeliekkel. Stefan Vogelsang német gazdálkodó azt mutatja be, hogyan teljesítette a John Deere technológiájával „A termelőtől a fogyasztóig” EU-stratégiához kapcsolódó előírások követelményeit. A standon más gazdálkodók is elérhetők lesznek, akikkel megvitathatók a mezőgazdasági ágazat előtt álló aktuális kihívások.

Agritechnica 2023: A John Deere intelligens technológiai megoldásokat kínál minden termelési rendszerhez

Címkék: Agritechnica, john deere, kite zrt.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

NOVEMBER 28 – 30. között rendezik az ANImashEXPO kiállítást, az ...

Módosított időponttal, azaz 2024. november 28-30. között kerül megrendezésre a szakkiállítás a HUNGEXPO Budapest ...