TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Agritechnica 2023: Világrekordernek szánt új rotoros kombájnnal és biogázas nagytraktorral jön a New Holland

Agritechnica 2023: Világrekordernek szánt új rotoros kombájnnal és biogázas nagytraktorral jön a New Holland

Agritechnica 2023 - 2023.10.06

Több mezőgép-kategóriában a szabályok újraírásával szeretné búcsúztatni 2023-at a New Holland, a gyártó mérnökei ugyanis, a „legjobbat a legjobbaknak” elvét követve, az év legfontosabb újdonságait meghagyták a november 12-18. között tartott hannoveri Agritechnica kiállításnak.

A világ legnagyobb agráripari és - technológiai kiállításán a kék-sárga színek alatt mutatkozik be a CR 10.90-es világrekorder rotoros kombájnok teljesítményén túllépő új betakarítógép-vonal, de az olyan új erőgépeken keresztül, mint a T7 Methane Power LNG, a gazdák azt is felfedezhetik, milyen lehetőségeket tartogat, ha a 270 LE teljesítmény fenntartható bioüzemanyaggal párosul, ahogy azt is, mire képes 100% elektromos meghajtással az univerzális T4-es traktorcsalád.

Az új ikerrotoros kombájn átfogó koncepcióját a szakmai bizottság a kiállítás aranyérmével díjazta, míg az alternatív meghajtású traktorok portfóliójában az új T7 és T4 New Holland traktorok ezüstérmet nyertek.

                             Agritechnica 2023: Világrekordernek szánt új rotoros kombájnnal és biogázas nagytraktorral jön a New Holland

                                  Agritechnica 2023: Világrekordernek szánt új rotoros kombájnnal és biogázas nagytraktorral jön a New Holland

A hannoveri Agritechnica kiállításon a New Holland szakmai újdonságai között az alábbiakat találjuk:

• Bemutatkoznak a márka alternatív meghajtású traktorkínálatának új modelljei, támogatva a gyár 2006-ban létrehozott Clean Energy Leader stratégiáját.

• November 12-én, 10 órakor a helyszínen mutatkozik be az új rotoroskombájn-koncepció. • Új digitális megoldásokat, munkavégzést könnyítő automatizációkat ismerhetnek meg és tesztelhetnek a termelők a precíziós gazdálkodáshoz átfogó rendszer biztosító Precision Land Management szoftvercsomag részeként.

• Bemutatkoznak az új Power Command full powershift váltóval és PLM Intelligence rendszerrel szerelt hosszú tengelytávú New Holland T7 traktorok a 230-260 LE tartományban.

A standon (3-as csarnok, A48-as stand) a látogatók átfogó képet alkothatnak a márka jelenlegi gép- és szolgáltatási palettájáról, beleértve a frissen bemutatott valamennyi kiegészítőt minden gépcsalád esetében – csúcsteljesítményű traktorok, alsó középkategóriát képviselő erőgépek, speciális erőgép-kategóriák, betakarítógépek, bálázók, szecskázók, építőipari gépek.

A technológiák sorát úgy állították össze a márka szakértői, hogy a bemutatott fenntartható mezőgazdasági termelőmunkát és a digitális átállást támogató fejlesztések üzemi mérettől függetlenül igazodjanak a kis-, középgazdaságok és a mezőgazdasági nagyüzemek igényeihez.

„Az Agritechnica a legfontosabb találkozó európai és világszintű léptékben is, ezért nem hagyhattuk ki a lehetőséget, hogy jelenlegyünk, beszéljünk azokról a legutóbbi innovációkról, amelyek megváltoztatják a mezőgazdaság jövőjét. Mindig az élen járunk, amikor olyan technológiákra terelődik a szó, amelyekkel partnereink hatékonyabban, fenntarthatóbban dolgozhatnak. A standunk sztárja az új kombájnunk lesz, amelyet először leplezünk le egy különleges bemutató részeként. Szeretettel várjuk a sajtó munkatársait helyszíni sajtóeseményünkön, amelyre november 12-én 13.15-kor kerül sor” – mondta el a kiállításhoz kapcsolódóan Carlo Lambro, a New Holland elnök vezérigazgatója.

Az aratási rekord visszaszerzése cél, az Agritechnica-arany már a zsákban van az új New Holland CR kombájnnak

Agritechnica 2023: Világrekordernek szánt új rotoros kombájnnal és biogázas nagytraktorral jön a New Holland

Új New Holland kombájn mutatkozik be a nagyközönségnek a 2023-as Agritechnica kiállításon, amelyet a mérnökök új lépcsőfoknak szánnak a nagyteljesítményű kombájnok evolúciójában. A kimondottan teljesítménybajnoknak megálmodott gép alapját a jelenlegi legnagyobb New Holland CR 10.90-es jelenti, a továbbfejlesztésekkel az új zászlóshajó úgy biztosít az elődnél nagyobb területteljesítményt, hogy alacsonyabb szemveszteséggel és törtszemaránnyal végzi a munkáját.

Lars Sorensen, a New Holland kombájn és vágóasztal üzletágának vezetője szerint a gép megalkotásakor figyelembe vették a partnerek visszajelzéseit, illetve a kihívásokat, amelyeket az egyre nagyobb terméspotenciállal rendelkező fajták betakarítása jelent az időjárás-változás miatt egyre zsugorodó időablakok mellett. „Ez a kombájn felülírja a játékszabályokat a piacon, olyan új szintet képvisel ugyanis a hatékonyság terén, ami állja a versenyt bármely konkurenssel” – fogalmazott.

Az új kombájnkoncepció kiforrottságát jól jelzi, hogy azt az Agritechnica szakmai zsűrije a kiállítás előtt aranyéremmel díjazta.

„A David Wilkie vezetésével, a CNH Industrial szakértői által radikálisan megújított design alatt egy olyan különleges, új betakarítógépet találunk, amely a részek újragondolásával olyan csomagot állított össze, amely a jelenlegi alapokra épülve a hatékonyság egy eddig nem látott szintjét hozza el. Az egész csapat fantasztikus munkát végzett azzal, hogy még többet hozott ki a világrekorder kombájnunkból, büszkén mutatjuk be a világnak” – tette hozzá Carlo Lambro.

Az alternatív hajtás a nagytraktorok világában is: érkezik a New Holland T7 Methane Power LNG

Agritechnica 2023: Világrekordernek szánt új rotoros kombájnnal és biogázas nagytraktorral jön a New Holland

A New Holland folytatja a menetelést az alternatív hajtású traktorok fejlesztése terén is.

Hannoverben bemutatkozik az első metánhajtású nagytraktora, a 270 LE-s teljesítményre képes T7 Methane Power LNG (Liquified Natural Gas) személyében. Az új, speciális design mellett és egyedi „clear blue” kék színben bemutatkozó erőgép a kétszeresére növeli a gazdák mozgásterét. A koncepció ugyanis szakít a T6.180 Methane Powerben megismert sűrített földgáz erőforrással (CNG), helyette a szabadalmaztatott, aktív hőmérséklet-szabályozott folyékony metán üzemanyag egy, a dízel üzemanyagtartály kivitelével egyező, rozsdamentes acél tankban kap helyet. A megoldás megnégyszerezi a biogázhajtású traktor üzemanyagkapacitását, ami az olyan hatékonyságnövelő digitális megoldásokkal, mint a modellekbe kerülő PLM intelligence precíziós gazdálkodáshoz tervezett szoftveres megoldásai, a SideWinder UItra kartámasz vagy a 12 colos IntelliView monitor, hosszú üzemórákat biztosít ezeknek az erőgépeknek.

A helyszínen debütál a New Holland egy másik alternatív traktorkoncepciója is, a New Holland T4 Electric Power ugyanis az első 100%-ban elektromos hajtású „mindenes” utility traktora a márkának.

Agritechnica 2023: Világrekordernek szánt új rotoros kombájnnal és biogázas nagytraktorral jön a New Holland

Hatékonyságnövelő technológiák sora: új váltómű, továbbfejlesztett MyPLM Connect precíziós gazdálkodási szoftvercsomag, új T7.340 HD erőgépek

A New Holland a magyar gazdálkodók körében népszerű hosszú tengelytávú T7 LWB traktormodelleknél is mutat be újdonságokat novemberben. A T7.260 típussal bezárólag az AutoCommand fokozatmentes váltók mellett választható erőáttételi rendszert jelent majd a legendás megbízhatóságáról ismert, robusztus Power Command full powershift váltó. Ez az akár 19 áttétellel is elérhető hajtás azokban a gazdaságokban lehet ideális választás, ahol főként talajmunkákhoz keresnek strapabíró erőgépeket. Fejlesztéseknek a T7.230-T7.260 LWB AutoCommand modellek sem maradnak híján, ezekhez az erőgépekhez új frontfüggesztés-vezérlő, nagyobb, 465 literes üzemanyagtank és az ultracsendes Horizon Ultra fülke is elérhetővé válik.

A kiállításon mutatkozik be hivatalosan a T7-es traktorcsalád új zászlóshajójának szánt T7.340 HD modellje is, amely számos jó tulajdonsága között ott találjuk a piaci szegmens legnagyobb, 630 literes üzemanyagtankját, az 50%-kal kitolt szervizintervallumokat vagy épp az olyan alapfelszereltségbe tartozó automatikákát, mint az integrált nagy kockabálakészítés-vezérlés, ami akár 12%-kal képes a bálakészítés üzemanyagigényét csökkenteni. A kiállítás során a CX kombájnokhoz és a BigBaler bálázógép-sorozathoz is megismerhetővé válnak fejlesztések, ahogy a precíziós gazdálkodást leegyszerűsítő MyPLM Connect szoftvercsomag esetében is új, hatékonyságot és fenntarthatóságot szolgáló együttműködések mutatkoznak be november 12-18. között.

A jó ügyeket is tovább támogatja a New Holland

A New Holland az Agritechnica szerepvállalásához kapcsolódóan kiemeli, olyan jó ügyek támogatásával sem hagy fel, mint az agráripari innovációkban szerepet vállaló hölgyek munkáját elismerő Nők a mezőgazdaságban díj (Women in Ag Awards) – utóbbin a márka színeiben 4 nevezőt is találni. Továbbá támogatja a világszerte kedvelt Farming Simulator számítógépes játék fejlesztését – ezzel kapcsolatban akciók is várják a Hannoverbe látogatókat, illetve segíti a kiállítás ideje alatt a fiatal gazdáknak szánt szabadidős programok megvalósulását is. Az érdeklődőket az agrárexpón az új mezőgépek bemutatói mellett élményvezetés is várja a New Holland az alternatív erőforrásokat használó gépekkel.

Illés Zoltán
Ügyvezető igazgató
AGROTEC Magyarország Kft.
2900 Komárom, Puskás Tivadar utca 4/a
www.agrotec.hu
info@agrotec.hu

 
Címkék: agrotec, agritechnika, mezőgazdasági gép, kiállítás, new holland
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Perspektivikus vízgazdálkodás nagy termésért és ...

A jó vízgazdálkodás minden gazdálkodónak elsődleges legyen! Főleg azoknak, akik termőterületén az átlagos éves ...