TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.763,18 Ft (tonna)
Napraforgómag: 148.008,84 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 69.737,71 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.016,91 Ft (tonna)
Repcemag: 171.742,02 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.934,45 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,11
USD: 359,51
CHF: 404,72
GBP: 464,38
Hirdetés
Közgyűlést tartott a MEGFOSZ, több fontos döntést hoztak

Közgyűlést tartott a MEGFOSZ, több fontos döntést hoztak

Agrárgazdaság - 2023.05.16

A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) 2023. május 11-én tartotta meg éves Közgyűlését. A szokásos éves közgyűlés programjai és a 2022-es évet meghatározó éves jelentések és vendégelőadók beszámolói mellett szakmai díjak is átadásra kerültek.

A rendezvény első felében három vendégelőadó osztotta meg gondolatait az agrárgépészettel kapcsolatosan. Az Agrárminisztérium képviseletében Dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár a technológiai megújulás lehetőségeit mutatta be a magyar agráriumban. 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képviseletében Luzsi József vidékfejlesztésért felelős országos alelnöke tartott előadást a közös együttműködésről és a kamara által nyújtott lehetőségekről a gépforgalmazók részére.

Harmadik előadóként Komiljovics Márk az Euroleasing Zrt. mezőgazdasági gép- és eszköz finanszírozási üzletágvezetője tartott előadást a mezőgazdasági gépfinanszírozásban rejlő lehetőségekről.A vendégelőadások után a szokásos éves közgyűlés programjai, előadásai és beszámolói következtek, melyeket a jelenlévő cégek képviselői a 2022-es év vonatkozásában egyhangúlag elfogadtak.

A MEGFOSZ minden évben kiemelkedően fontosnak tartja, hogy elismerje tagjait, ezért az idei évben is sor került a MEGFOSZ szakmai díjak kiosztására. A 2022-es év díjazottjai:

  • „Életpályamű” díj: Horváth Benedek (Busa Bt.)
  • „Fiatalok a szakmáért” díj: Steinhauser Tamás (Axiál Kft.)
  • „2022. év legaktívabb MEGFOSZ tagja” díj: Vozár László (Alfa-Gép Kft.)

A három alapított díj közül az „Életpályamű” díjra olyan személyeket lehetetett jelölni, akik több, mint 30 éve az ágazatban dolgoznak, betöltötték 60. életévüket, munkahelyükön a feladatai meghatározóak és eredményesek, valamint a dolgozók és vezetők körében szakmailag elfogadottak, megbízhatóak és segítőkészek. Ebben az évben a díjat Dr. Feldman Zsolt az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára, valamint Harsányi Zsolt a MEGFOSZ elnöke adta át.

A „Fiatalok a szakmáért” díjat olyan maximum 40 éves, aktív, hatékony és kreatív tag kaphatta meg, aki pályája útján rövid idő alatt, sokat ért el, munkája kiemelkedő és eredményesen vesz részt a csapatmunkában. Ezt a díjat a MEGFOSZ „Legyél Te is mezőgépész!” programjának kiemelt partnere Komiljovics Márk az Euroleasing Zrt. mezőgazdasági gép- és eszköz finanszírozási Üzletágvezetője és Szalai László a MEGFOSZ alelnöke adta át.

A Szövetség vezetése nagyon fontosnak tartja, hogy a tagok a szakmáért tett aktivitását elismerjék. Ezért alapították a „Adott év legaktívabb MEGFOSZ tagja” díjat, amelynél nem volt külön kormeghatározás. Nagyon fontos volt, hogy aktív személy legyen a tagságban és állandó segítséget biztosítson a tagság és a bizottságok számára. A díjat Luzsi József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vidékfejlesztésért felelős országos alelnöke és Harsányi Zsolt a MEGFOSZ elnöke adta át.A díjak mellett a MEGFOSZ fontosnak tartotta megemlíteni és kiemelni, hogy a szövetség hálás köszönettel tartozik az egyetemnek és az ott dolgozó kollégáknak, akik jelentős támogatást nyújtottak számunkra az évek során. A Mezőgazdasági Eszköz és Gépfejlődéstörténeti Szakmúzeum különösen kiemelkedően sokat segített rendezvényeink megszervezésében, A MEGFOSZ vezetősége, operatív dolgozói és tagsága megköszönte Dr. Hencz Károlynak a több éves együttműködést és segítséget, amelyet a szövetségnek és a szakmúzeumnak nyújtott az évek során, amíg igazgató volt. Átadásra került számára a MEGFOSZ kiemelt együttműködő partneri kitűzője és a hozzá tartozó ajándékok.

A díjátadó követő szünet után a Szövetség zártkörű beszámolói következtek, melyeket a résztvevő cégek képviselői szintén egyhangúlag elfogadtak. Az esemény sikeresen zárult, mivel kitűzésre kerültek a jövő évi célok és meghatározásra kerültek az ahhoz kapcsolódó feladatok.

(Forrás és képek: MEGFOSZ)

Címkék: megfosz, magyarország, gépforgalmazás, mezőgazdaság, közgyűlés, díjak
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Gazdálkodás nehéz talajon, forgatás nélkül

Legfontosabb termelőeszközünk a talaj! Ahhoz, hogy jól gazdálkodjunk rajta és vele, meg kell ismernünk és ...