TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.763,18 Ft (tonna)
Napraforgómag: 148.008,84 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 69.737,71 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.016,91 Ft (tonna)
Repcemag: 171.742,02 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.934,45 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,11
USD: 359,51
CHF: 404,72
GBP: 464,38
Hirdetés
Szarvast gázoltak az autópályán, videón egy hasonló rémisztő eset

Szarvast gázoltak az autópályán, videón egy hasonló rémisztő eset

Hírek - 2023.05.02

Mit lehet tenni, ha kiugrik elénk egy nagyvad? A lassítás megfelelő reakció, az utat viszont ne hagyjuk el, csak próbáljunk úgy manőverezni, hogy ne éppen telibe kapjuk az állatot.

Járművezetés közben vaddal ütközni sohasem szerencsés dolog. Még egy fácán vagy nyúl is képes komoly kárt okozni a kocsiban, arról nem is beszélve persze, hogy az ilyen találkozások a legtöbbször végzetesek az állat számára.

Nagyobb vad esetén a sofőr és utasai is veszélyben vannak. Közelmúltbeli hír, hogy az M3-as autópályán szarvast gázolt el egy teherautó, sőt – ritka esetként – rögtön három is eléje ugrott. Ha az állatok valahogyan ki tudják cselezni a kerítést, korlátot, azzal nagy galibát képesek okozni.

Jelen esetben Gyöngyöshalász térségében történt a baleset, április 26-án éjjel. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók mentek ki a helyszínre, akik áramtalanították a járművet. Az ijedségen kívül a sofőrnek nem esett baja, viszont a három szarvas közül egyet elcsapott a teherautó, és az állat el is pusztult.Az, hogy mennyire félelmetes látvány egy ilyen nagy termetű vad hirtelen felbukkanása az úton, az alábbi videóból látható. Még 2019 tavaszán történt az eset Borsodban, és a járművezetőnek igazán nagy szerencséje volt, hogy a szarvas (vezérképünkön) éppen két autó között repült át az úttesten, és nem szaladt neki semminek.

„Vatta és Bükkábrány között találkoztunk túl közelről egy szarvassal. Körülbelül 80 km/h-val közlekedtem, amikor elém ugrott a vad. Szerencsére tudtam lassítani kicsit, így kerültem el az ütközést. Remélem, elgondolkoznak az autós társaim a felvételt látva, milyen sebességgel érdemes közlekedni” – olvasható a szerencsés sofőr megjegyzése a vezess.hu oldalon.

Mit lehet tenni, ha kiugrik elénk egy vad? Az utat természetesen nem szabad elhagyni, mert azzal csak tetéznénk a bajt, a lassítás viszont mindenképpen helyes reakció. Mivel egy gímszarvas akár 3 mázsa is lehet, ezért némi higgadt kormánymozdulatra is szükség van, hogy ne találjuk éppen telibe.   Címkék: baleset, magyarország, szarvas, teherautó, gázolás, tanács, video, m3, autópálya
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Új év, új kihívások a termelésben

Az Isterra őszi búzák minden helyzetben megoldást jelentenek!