TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Megrázó baleset: 20 méteres szakadékba zuhant a traktor

Megrázó baleset: 20 méteres szakadékba zuhant a traktor

Hírek - 2023.03.29

Újra bebizonyosodott, hogy a mezőgazdasági gépek fokozott balesetveszélyt jelentenek. Nemrég egy 82 éves traktorkezelő járt nagyon csúnyán pórul.

A mezőgazdasági gépek a balesetek kialakulása szempontjából fokozott veszélyt jelentenek. Egyrészt lassan mozgó, terebélyes járművek, amelyek a közúti haladásnál gyakran akadályt képeznek. Másrészt pedig nagy tömegű, sokszor magas építésű járművek, amelyekkel alkalmanként meredek, borulásveszélyes terepen kell mozogni, dolgozni, és ez nem mindig sül el jól.

Március végén az ausztriai Tirol tartományban történt megrázó baleset. Egy traktor 20 métert zuhant egy kisebb szakadékba, a 82 éves kezelőjét viszont csodával határos módon élve, ám súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Mindez egy erdős területen történt, és a helyi önkéntes tűzoltóság fotóját látva (vezérképünk) valóban meglepő, hogy a homlokrakodós Steyr traktorból tényleg élve ki lehetett kerülni. A fák részben felfoghatták, tompíthatták a zuhanást, az osztrák kezelő így úszhatta meg a dolgot. Kimászni nem tudott a gépből, a keresésére indult hatóságok menekítették ki szorult helyzetéből.A szerencsétlen esetre késő délután került sor a tiroli rendőrség tájékoztatása szerint. A körülményeket egyelőre még vizsgálják, de néhány következtetést már le tudnak vonni. Az idős gazda 15 óra körül indult el otthonról, a gnadenwaldi farmjáról, és mivel még este fél 8-kor, a fejés idejére sem ért haza, a gazdaság többi alkalmazottja jelentette az eltűnését.

A rendőrség – joggal – balesettől tartott, ezért rögtön keresési akcióba fogott, amelyben még keresőkutyát is bevetettek. A traktort este fél 9-kor találták meg, a fák között, a fotón látható módon. A kezelő még a fülkében volt, onnan szállították az innsbrucki kórházba.

(Fotó: Freiwillige Feuerwehr Gnadenwald/Facebook)

Címkék: baleset, ausztria, traktor, steyr, homlokrakodó, erdő, kezelő, sérülés
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A sebesség minden, csak nem állandó

Maximalizálja körforgója potenciálját