TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
Szántástól az aratásig, szívvel-lélekkel

Szántástól az aratásig, szívvel-lélekkel

Hírek - 2023.02.23

Az Agroguru Kft. célja, hogy méltányos áron jó minőségű szolgáltatást nyújtson.

Igazi családi vállalkozás a dunaföldvári Agroguru Kft., mely mezőgazdasági bérmunkát szolgáltat, talán ebből fakad, hogy tevékenységükre nem pusztán mint pénzkereseti lehetőségre, hanem egyfajta misszióként is tekintenek.

Csorba Viktor, a cég alapítója, ügyvezető filozófiája a gyors, pontos és kiváló munkavégzés. Az ügyfelek igénye minden körülmény között az első helyen áll, függetlenül a földterület méretétől, hiszen pontosan tudja, hogy a mezőgazdaságban megengedhetetlen a késés, a csúszás, halasztás. Üzlettársa és sógora, Nagy István – vagy ahogyan a környéken mindenki ismeri: Mandula – pedig igazi gépmentő. Bármit meg tud javítani, amit mégsem, az nem mechanika. Kiemelkedően sok tapasztalatot szerzett nemzetközi és belföldi fuvarozásban – több mint 1,5 millió megtett kilométer van a háta mögött –, szállított gabonát nyerges vontatóval, foglalkozik gépkarbantartással, illetve eddigi élete során több mint 70 traktort értékesített már tovább szervizelés, festés és felújítás után. Húszéves kora óta foglalkozik mezőgazdasági bérmunkával, vetéssel, aratással, magszállítással, gépészként bármit elvezet.

Szántástól az aratásig, szívvel-lélekkel

„2021 novemberében hoztuk létre a vállalkozást, a tavalyi volt az első egész szezonunk – hallottuk Csorba Viktortól. – Az ötletet igazából István adta, aki már régóta mezőgazdasági gépes közegben mozog, és felismert egy hiátust a szektorban, ami azon alapul, hogy sokan vannak, akiknek nem telik gép beszerzésére és fenntartására, különösen igaz ez a kombájnokra, viszont rendelkeznek földterületekkel, melyeket művelni szeretnének. Napjaink nagygazdaságai azonban nagyméretű gépeket is igényelnek, melyek a kisebb parcellákon már nehezen mozognak, tehát nincs, aki ezeken a területeken szolgáltasson. Így indultunk el, és jól tettük, már az első évben nagy érdeklődést tapasztaltunk, tárt karokkal vártak minket a gazdák.”

Felismertünk egy hiátust a szektorban: nincs, aki a kisebb parcellákon szolgáltasson.

Ami pedig a gépparkot illeti: azt egy John Deere 6310-es, egy Deutz-Fahr AGROTRON 165 MK és egy New Holland kombájn alkotja. Szolgáltatásaikat ezekkel a gépekkel végzik, repertoárjuk a talajmunkáktól a vetésen át a betakarításig terjed, beleértve nemcsak az aratást, hanem a magszállítást is.

„Fontos célunknak tartjuk, hogy méltányos áron jó minőségű szolgáltatást nyújtsunk, s amennyire csak lehet, megpróbáljunk igazodni partnereink, megrendelőink igényeihez – folytatta Csorba Viktor. – Ha valaki mondjuk csak vasárnap ér rá, akkor hozzá úgy megyünk, nem teszünk különbséget a nagy- és a kisgazdák között, igyekszünk mindenkihez egyformán viszonyulni. Azt látjuk, hogy a becsület és a tisztesség ma is fontos az emberek számára, mint ahogy az is, ha valaki szívvel-lélekkel teszi a dolgát – mi így szeretnénk dolgozni.”

Szántástól az aratásig, szívvel-lélekkel

Címkék: agroguru kft., mezőgazdasági bérmunka
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Korszerű fejési rendszerek a világban

Aki egy kicsit is jártas a tejtermelő tehenészetek világában, annak nem kell bizonyítani, hogy mennyire ...