TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.094,20 Ft (tonna)
Napraforgómag: 155.194,32 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 66.682,42 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.633,74 Ft (tonna)
Repcemag: 167.114,95 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.655,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 392,92
USD: 360,91
CHF: 402,89
GBP: 467,23
Hirdetés
Amikor éhezik a növény!

Amikor éhezik a növény!

Hírek - 2023.01.24

Egyre több helyen lehet látni sárga árpa-, halványzöld búza- és a szivárvány színeiben pompázó repcetáblákat. „Nagyon hiányzik már a nitrogén” – állapítjuk meg, bölcsen. Pedig más tápanyag is „elfogyhatott” a növények alól.

Amikor éhezik a növény!

A nitrogén biztos kevés!

A sok csapadék és a relatíve kevés nitrogénhasználat már hónapok óta nitrogénhiányt eredményezett az őszi vetésű növényeknél. Ahogy rá lehet menni a talajokra, nitrogén-fejtrágyát ki kell juttatni. Aztán hogy elég lesz-e, amit kapnak a növények, és „beosztják” a keveset, majd eldől az aratáskor. Egy-egy jó lombtrágya azonban „olcsó” megoldás, és a hasznosulása is „szinte tökéletes”.

Amikor éhezik a növény!

Egyre több helyen látható, hogy sárgulnak az „idősebb” levelek, amelyek nitrogén-, kén- és gyakran magnéziumhiányt jeleznek

Kénre, magnéziumra és egy-egy mikroelemre is szüksége lenne

A sárgulást, az elszíneződött leveleket a kén, a magnézium, a kálium és egy-egy mikroelem hiánya is kiváltja. Vagyis, a nitrogén mellett a lehető leggyorsabban legalább a ként és a magnéziumot pótoljuk. Ezt szakszerűen egy nagyobb dózisú kénes nitrogén fejtrágyával és összetett hatóanyagú lombtrágyával tehetjük meg.

Amikor éhezik a növény!

A „szivárványos” repcék, a tápanyagok (nitrogén, foszfor, kálium, kén stb.) egyre súlyosabb hiányával küzdenek:

Hogy néz ki ez, ha megmérjük?

Egy télen szedett levélminta már sokat tud segíteni abban, hogy mi legyen a tavaszi tápanyagpótlás. A megszokott nitrogén-fejtrágyázásnál javasolt ként, de akár káliumot és magnéziumot is tenni a permetezőbe. Ebben az esetben pedig a meszes talaj által kiváltott réz-, cinkhiányt egy mikroelemekkel dúsított magnézium-lombtrágyával tudjuk csökkenteni.

Amikor éhezik a növény!

Segítenek a KompleX hatóanyag-tartalmú lombtrágyák

A Vulcan KompleX lombtrágyák NPK hatóanyag-tartalmú termékek, amelyek magnéziumot, ként és mikroelemeket is tartalmaznak. Évek óta mérjük a növényi levelek tápanyagait, és ezek alapján állítottuk össze ezt a komplex termékcsaládot. Azt a tápanyaghiányt, amit késő ősszel látunk a repcéknél, azt januárban az árpáknál és februárra a búzáknál is megfigyelhetjük. Ezért nagyon hasznos olyan lombtrágyát használni, mint a Vulcan (kalászos vagy repce) KompleX, amelyből 11-féle tápanyagot is hasznosítani tud a növény!

2023-ban is alacsony árakkal és akciós csomagokkal segítjük az Önök termelését.

Amikor éhezik a növény!

Címkék: lombtrágya, műtrágya, vulcanagro, nitrogén, kén, magnézium
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Hungarikum lett a kocsi, a szaloncukor és a hatvani Aranyfácán ...

A hungarikumok és a nemzeti értékek nem csupán az értékőrzés miatt fontosak számunkra. Ezek a sajátosan magyar ...