A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius
Genezis Green Max
,,Tanuljunk egymástól” program a Hechta Kft. szervezésében

,,Tanuljunk egymástól” program a Hechta Kft. szervezésében

Hírek - 2022.10.11

A Hechta Kft. az elmúlt időben egyre több videófilmet készített főleg az Amalgerol®, Magyarország egyik első növény- és talajkondicionáló készítménnyel kapcsolatos termelői tapasztalatokról.

,,Tanuljunk egymástól” program a Hechta Kft. szervezésében


Ezek a filmek olyan sikert arattak, hogy a vállalat egyéb termékeiről is újabb felvételek láthattak napvilágot. A folyamat közben kiderült, hogy a termelők nem csak a készítményekkel kapcsolatos tapasztalataikat osztják meg, hanem beszélnek technológiák sikerességéről, megoldásokról, így a filmek akár oktatóanyagnak is tekinthetők. A tapasztalatokra alapozva kezdődött meg az ötlet kiterjesztése és a ,,Tanuljunk egymástól” program életre hívása.

hechta3

A Hechta Kft. augusztus 26-án szervezett partnertalálkozót, melyen azok a termelők, kutatók, média képviselők vettek részt, akik a „Tanuljunk egymástól” program résztvevőit alkotják. A programban a Hechta Kft. területi képviselői tartják a kapcsolatot a gazdákkal. Az ő feladatuk a felmerülő problémák felismerése. Ezekre a szakmai problémákra a Hechta Kft. különböző kutatók vagy kísérletet végző cégek segítségével megoldásokat keres és dolgoz ki. Ezeket a megoldásokat ezután a termelők a területi képviselők segítségével a gyakorlatban tesztelik és az eredményekről videó filmben számolnak be. A Hechta Kft. ezután különböző média csatornák felhasználásával eljuttatja ezeket a szakmai videó filmeket más termelők részére. Ez alkotja, így összeségében a Hechta Kft. „Tanuljunk egymástól” programját. Takács Attila, a Hechta Kft. ügyvezetőjének vezénylésével lehetőség nyílt a programban résztvevő szakemberek tapasztalatcseréjére. A program célja hidat építeni a fejlesztés és a gazdálkodói tapasztalatok között annak érdekében, hogy sokkal hatékonyabban kaphassunk választ a jelenkor problémáira.

hechta2

A körülmények olyan gyorsan változnak, hogy az agrároktatás nehezen képes követni a tendenciákat. A gyakorlati tapasztalat, a gazdálkodók meglátásai rendkívül fontosak a tekintetben, hogy egy mezőgazdaságban tevékenykedő cég miképpen tud választ adni a termelési kihívásokra. A jelenlegi helyzet, az aszály, a háború, az inputárak növekedése, és az infláció is arra sarkallnak, hogy gyorsan reagáljunk és tanuljunk, hiszen siker csak így könyvelhető el. 

HECHTA logo


Címkék: növénykondicionáló , Amalgerol, talajkondicionáló, Hechta Kft.

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...