TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,4
USD: 369,7
CHF: 406,26
GBP: 461,09
Hirdetés
,,Tanuljunk egymástól” program a Hechta Kft. szervezésében

,,Tanuljunk egymástól” program a Hechta Kft. szervezésében

Hírek - 2022.10.11

A Hechta Kft. az elmúlt időben egyre több videófilmet készített főleg az Amalgerol®, Magyarország egyik első növény- és talajkondicionáló készítménnyel kapcsolatos termelői tapasztalatokról.

Ezek a filmek olyan sikert arattak, hogy a vállalat egyéb termékeiről is újabb felvételek láthattak napvilágot. A folyamat közben kiderült, hogy a termelők nem csak a készítményekkel kapcsolatos tapasztalataikat osztják meg, hanem beszélnek technológiák sikerességéről, megoldásokról, így a filmek akár oktatóanyagnak is tekinthetők. A tapasztalatokra alapozva kezdődött meg az ötlet kiterjesztése és a ,,Tanuljunk egymástól” program életre hívása.

hechta3

A Hechta Kft. augusztus 26-án szervezett partnertalálkozót, melyen azok a termelők, kutatók, média képviselők vettek részt, akik a „Tanuljunk egymástól” program résztvevőit alkotják. A programban a Hechta Kft. területi képviselői tartják a kapcsolatot a gazdákkal. Az ő feladatuk a felmerülő problémák felismerése. Ezekre a szakmai problémákra a Hechta Kft. különböző kutatók vagy kísérletet végző cégek segítségével megoldásokat keres és dolgoz ki. Ezeket a megoldásokat ezután a termelők a területi képviselők segítségével a gyakorlatban tesztelik és az eredményekről videó filmben számolnak be. A Hechta Kft. ezután különböző média csatornák felhasználásával eljuttatja ezeket a szakmai videó filmeket más termelők részére. Ez alkotja, így összeségében a Hechta Kft. „Tanuljunk egymástól” programját. Takács Attila, a Hechta Kft. ügyvezetőjének vezénylésével lehetőség nyílt a programban résztvevő szakemberek tapasztalatcseréjére. A program célja hidat építeni a fejlesztés és a gazdálkodói tapasztalatok között annak érdekében, hogy sokkal hatékonyabban kaphassunk választ a jelenkor problémáira.

hechta2

A körülmények olyan gyorsan változnak, hogy az agrároktatás nehezen képes követni a tendenciákat. A gyakorlati tapasztalat, a gazdálkodók meglátásai rendkívül fontosak a tekintetben, hogy egy mezőgazdaságban tevékenykedő cég miképpen tud választ adni a termelési kihívásokra. A jelenlegi helyzet, az aszály, a háború, az inputárak növekedése, és az infláció is arra sarkallnak, hogy gyorsan reagáljunk és tanuljunk, hiszen siker csak így könyvelhető el. 

HECHTA logo

Címkék: növénykondicionáló , Amalgerol, talajkondicionáló, Hechta Kft.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A búza és az árpa exportvolumene nőtt 2023-ban

A gabonafélék exportértéke és külkereskedelmi aktívuma volt a legmagasabb a 24 agrár- és élelmiszeripari ...