TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 604 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 385,91
USD: 355,12
CHF: 390,24
GBP: 451,39
Hirdetés
Kiváló hallgatók a DE agrárkarán

Kiváló hallgatók a DE agrárkarán

Hírek - 2022.09.28

Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat nyert hallgatóit köszöntötte a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara. Az idei tanévre nyolcan érdemelték ki az elismerést az agrárkaron, okleveleiket hétfőn vehették át.

Az egyik legrangosabb felsőoktatási ösztöndíjat azok a hallgatók kaphatják, akik tanulmányi kötelezettségeik magas szintű teljesítésén túl bekapcsolódnak a tudományos diákköri-, szakkollégiumi kutatómunkába, valamint közösségi tevékenységük is meghatározó. Az elmúlt félévek eredményei alapján a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karon három alapszakos (egy élelmiszermérnök, egy természetvédelmi mérnök és egy mezőgazdasági mérnök), három osztatlan agrármérnök képzésben és két mesterképzésben (egy állattenyésztő mérnök és egy élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnök) részt vevő hallgató nyerte el idén a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat.

- Ez az ösztöndíj egy évre szól, de én azt kérem önöktől, továbbra is úgy folytassák tanulmányaikat, hogy a következő években is kiérdemeljék az elismerést, teljesítsenek kiemelkedően! Forduljanak a tudomány felé, jelentkezzenek MSc- vagy PhD-képzésre, mi utánpótlásként tekintünk önökre. Én magam – ahogy a sportban, úgy a tudományban is - a saját nevelésű kollégákban, szakemberekben hiszek – mondta az oklevelek átadásakor Stündl László dékán. 

de1

A hallgatók hétfőn rövid ünnepség keretében vették át az ösztöndíjat igazoló okleveleiket a kari vezetőktől. 

- Most talán még nem érzik ennek az elismerésnek a valódi jelentőségét, de amikor elvégzik az egyetemet, megtapasztalják majd, hogy kiválónak lenni egyre nagyobb érték. Büszkék vagyunk önökre – emelte ki Veres Szilvia tudományos dékánhelyettes.

de3

A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat 10 hónapon át kapják a hallgatók.
Forrás: DE sajtóiroda - TH

Címkék: Debreceni Egyetem, agrárkar, Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Mezőgazdasági inputok forgalma – több műtrágya, kevesebb ...

Hetvenhárom százalékkal több műtrágya került a gazdákhoz 2024 I–III. hónapjaiban az egy évvel korábbi azonos ...