TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 657 Ft
Benzin ára: 618 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,02
USD: 358,44
CHF: 407,46
GBP: 454,86
Hirdetés
A Corteva Agriscience megállapodást írt alá a Biológiai Vezető Symborg felvásárlásáról

A Corteva Agriscience megállapodást írt alá a Biológiai Vezető Symborg felvásárlásáról

Hírek - 2022.09.28

Azon stratégia megvalósítása, mely segíti a vállalatot abban a célkitűzésében, hogy biotechnológiai ágazat vezetővé váljon; olyan természetes megoldások bevezetése, amelyek segítenek a gazdálkodóknak megfelelni a változó piaci elvárásoknak.

Hirdetés

A Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) és a Symborg bejelentette, hogy aláírták a végleges megállapodást, a spanyolországi Murciában működő mikrobiológiai technológiák szakértő vállalatának (Symborg) megvásárlásáról. Az egész biológiai iparban elismert Symborg változatos meglévő termékpalettával, feltörekvő biokontroll-portfólióval, valamint erős műszaki ismeretekkel és keresletgenerálási szakértelemmel bíró, szakképzett munkavállalói bázissal rendelkezik.

„A Symborg felvásárlása jelentős lépés a Corteva stratégiájában, hogy felgyorsítsa biológiai portfóliójának fejlesztését, mely értékes részét képezi az ügyfeleinknek kínált integrált megoldásainknak" - mondta Robert King, a Corteva Agriscience növényvédelmi üzletágának ügyvezető alelnöke. „Az elmúlt három év során a Corteva licenc- és kereskedelmi megállapodásokat kötött vezető biológiai cégekkel, amelyeket a technológiai értékelés és a vásárlói elfogadottság bizonyítása után választottunk ki. A fenti akvizíció azt mutatja, hogy a Corteva tovább halad afelé, hogy technológiai vezetővé váljon ebben a gyorsan növekvő szegmensben."

A Corteva először a két vállalat közötti kereskedelmi megállapodás részeként az Utrisha™ N és a BlueN™ tápanyag hasznosulást optimalizáló termékek piacra bocsátása érdekében kötött együttműködést a Symborggal. Az innovatív, természetes eredetű biostimuláns segít a levegőből származó nitrogént hozzáférhetővé tenni a növény számára. Így alternatív, kiegészítő nitrogénforrást biztosítanak, valamint potenciálisan csökkentik a műtrágya használatából származó üvegházhatású gázok kibocsátását.

Ezzel a megállapodással a Corteva megerősíti elkötelezettségét a gazdálkodás körülményeihez alakított és fenntarthatóan előnyös portfólió kialakítása iránt, amely költséghatékony megoldásokat kínál a gazdálkodók számára. A Corteva az egyesített szervezetek segítségével a Symborg jelenlegi megoldásait, valamint a fejlesztés alatt álló új termékeket is bővíteni fogja.

„A Symborg mottója mindig is az volt, hogy élvonalbeli bio alapú megoldásainkkal világszerte támogassuk a gazdálkodókat." - mondta Jesús Juárez, a Symborg alapító partnere és vezérigazgatója. "Ez a szellemiség, valamint a rendkívül jól képzett csapatunk a fenntartható mezőgazdaság egyik kulcsszereplőjévé tett bennünket. A Cortevával való integráció lehetőséget ad arra, hogy a jelenlegi és jövőbeli kihívásokkal küzdő gazdáknak nyújtott segítségünkkel megerősítsük a piaci jelenlétünket. Ezen túlmenően pedig lehetőség arra is, hogy a társadalom által igényelt biztonságos és fenntartható élelmiszerek előállításának kérdéseire megfelelő választ adjunk. A Symborg és a Corteva közös értékeket és piaci jövőképet képvisel, így tökéletes párosítássá válnak a mezőgazdaság jövőjének megtervezéséhez.”

Az akvizíció lezárása a szokásos zárási feltételek függvénye. A zárást követően a Symborg telephelyei a spanyolországi Murciában, valamint az Egyesült Államokban, Mexikóban, Peruban, Chilében, Brazíliában, Franciaországban, Törökországban, Kínában és Ausztráliában lévő leányvállalatok a Corteva biológiai portfóliójának kulcsfontosságú elemeivé válnak.

A megállapodás feltételei nem kerültek nyilvánosságra.

Címkék: felvásárlás, Corteva Agriscience™, Symborg
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

12% feletti lejtőkön történő gazdálkodás technológiai ...

Magyarország 32%-a 200 méternél magasabban fekvő dombság. A dombvidékeken elhelyezkedő szántóföldek az eróziónak ...