TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.226,90 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.307,36 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.149,46 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 58.062,74 Ft (tonna)
Repcemag: 152.374,56 Ft (tonna)
Full-fat szója: 214.278,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 601 Ft
Benzin ára: 604 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 385,91
USD: 355,12
CHF: 390,24
GBP: 451,39
Hirdetés
Majdnem megismétlődött Olaszliszka

Majdnem megismétlődött Olaszliszka

Hírek - 2022.06.21

Kis híján agyonvertek egy idős traktorost Ózdon, csak mert rádudált egy mulatozó társaságra – olvasható a település polgármestere, Janiczak Dávid Facebook-profilján.

A híradás szerint szombaton 20:40-kor mezőgazdasági munkából tartott haza traktorával egy, a centeri településrészben élő idős lakos, aki az utcán tartott ballagási buli miatt hangjelzést használva próbálta biztonságos távolságba terelni az ott mulatókat. A helyszínen áthaladva, majd visszapillantva egy eldőlő személyt vett észre, ezért visszatolatott, hogy ellenőrizze: nem ő sodorta-e el az erőgéppel? Ekkor az ittas fiatalok a traktorra hátulról felmászva, a nyitva lévő hátsó ablakon keresztül, majd az oldalsó üvegajtót is betörve ütlegelni kezdték a férfit, aki egyik karjával védekezett, a másikkal pedig telefonon értesítette egy barátját, hogy bajba került. A rendőrök hamar a helyszínre érkeztek és véget vetettek a támadásnak. Két elkövetőt előállítottak, az ügy vizsgálata megkezdődött. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett; az elsődleges adatok szerint nem sodort el senkit, és a támadók nem sérültek meg.

ozdtraktor1

„Bízom benne, hogy minden elkövetőt elő fognak állítani, és a törvény a legszigorúbban csap le rájuk, hogy ne maradhasson büntetlenül egy idős dolgos ember bántalmazása! Az egész ügy felháborító, és a társadalom több problémája is leképeződik rajta keresztül, kezdve a felelőtlen, ittas, agresszív mulatók kontra a jó szándékú, becsületes dolgozó, és a rendőrség - nem rajtuk múló - jogszabályok fogságában való nehézkes eljárásával bezárólag, valamint még nem tudjuk, mit lép majd az igazságszolgáltatás… Véleményem szerint a hasonló eseteket sokkal erőteljesebb jogszabályok létrehozásával és a rendőrség megerősítésével, jogköreik bővítésével lehetne elkerülni. Mindenesetre csak a szerencsén múlt, hogy nem lett nagyobb baj, és a baráton, akire lehetett számítani és idejében közbe tudott lépni! Az önkormányzat idén kétmillió forint támogatást biztosít a rendőrségnek, hogy túlórákra költve nagyobb közterületi jelenlétet tudjon biztosítani a városban.” – írta a polgármester.

ozdtraktor 2

Címkék: traktor
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

75 éve szolgálja az állategészségügyi diagnosztikát a Nébih ...

Alapításának 75. évfordulóját ünnepelte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) debreceni ...