TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 596 Ft
Benzin ára: 590 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,66000
USD: 367,23000
CHF: 409,53000
GBP: 468,51000
Hirdetés
A GeoLomb folyékony műtrágyák minden helyzetben helytállnak!

A GeoLomb folyékony műtrágyák minden helyzetben helytállnak!

Hírek - 2022.03.22

Napjainkban drasztikus mértékű nitrogén műtrágya áremelkedése tovább növeli az időjárási szélsőségek által okozott kihívásokat. A sikeres alkalmazkodásban nyújtanak segítséget a megbízható háttérrel rendelkező GeoSan Kft. által kifejlesztett GeoLomb folyékony műtrágyacsalád termékei, amiket a gazdák az igényeik szerint kombinálhatnak.

Napjainkban drasztikus mértékű nitrogén műtrágya áremelkedést tapasztalhatunk, ami átgondolásra készteti a gazdálkodókat az őszi vetésű növények fejtrágyázására és az elkövetkező kapás növények vetése előtti alaptrágyázásra felhasznált mennyiségek tekintetében. Ráadásul tudjuk, hogy a nitrogén műtrágyák esetében a kijutatott hatóanyag jó részét a növények nem hasznosítják, a talajban annak akár 40-50 %-a is elvész.

A  GeoLomb előnyös tulajdonságai a hagyományos nitrogén fej- és lombtrágya oldatokkal szemben:

  • Fejtrágyázáskor csökkenti a nitrogén elillanásból és kimosódásból adódó veszteségeket, így 85 -95 %-os tápanyag hasznosulás érhető el.
  • Időjárástól függetlenül hatékony alkalmazást biztosít, talajon is érvényesülő hatásához kevés bemosó csapadék is elég.
  • A folyamatos feltáródás és alacsony sóindex (nem ionos forma) következtében nincs perzselő hatása.
  • Az azonnal felvehető és a nyújtott hatású N forma együttes jelenléte tartós és folyamatos, levélen 4-5 hetes, fejtrágyázáskor, beöntözéskor talajban 8 -12 hetes nitrogén ellátást biztosít.
  • A levél felületéről nehezebben mosódik le („eső-álló”). Tartósabb nedvesítő hatás érvényesül, ami védi a levélszövetet, növeli a nitrogén abszorpciót a levélfelületen.
  • A hatékonyabb tápelem felszívódás és növényen belüli transzlokáció megnöveli a gyökér- és hajtástömeget, termésnövekedést eredményez.
  • Egyenletesebb és jobb minőségű termést eredményez. Nem okozza a növény hirtelen megnyúlását, elvékonyodását.
  • A lassú hatású nitrogénforma javítja a többi tápelem felvételét is.

A korai lombtrágyázás végezhető a GeoLomb Generál N22-vel, ami akár gyomirtással, vagy bármilyen más korai kezeléssel kombinálható. A termékeket jellemzően önmagában fejtrágyaként 15-30l/ha, UAN oldat kiegészítésekén 10-15 l/ha, míg lombtrágyaként 5-10 l/ha dózissal ajánljuk. A későbbi fejtrágyázásokhoz választhatjuk a különböző kultúrákra összeállított kompozíciókat. Ezeknek a növényspecifikus termékeknek az összetételét az adott kultúrák jellemző mezo- és mikroelem igényeihez igazítottuk. Természetesen a mikroelemek pótlása nemcsak a GeoLomb termékekkel kombinálva, hanem önmagában is elvégezhető a GeoMicro termékcsalád készítményei segítségével, melyben az elemek kelát-és komplex-formában vannak jelen. Utóbbi termékek közül kiemelkedő a GeoMicro RézVitéz készítmény, ami esős időben, vagy nagy fertőzési nyomás esetén is hozzájárul az állományok megerősítéséhez.

A GeoLomb és GeoMicro termékek összetétele.

geosantáblázat

Címkék: műtrágya, lombtrágya, lombtrágyázás, Geosan Kft., GeoLomb, GeoMicro
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A biztonságos terménytárolás első lépései

A betakarítás közeledtével rövidesen megkezdődik a terménytároló létesítmények raktározásra való felkészítése. ...