TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 75.123,94 Ft (tonna)
Napraforgómag: 145.473,72 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 72.407,87 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.387,20 Ft (tonna)
Repcemag: 164.386,21 Ft (tonna)
Full-fat szója: 211.508,15 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 596 Ft
Benzin ára: 590 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,66000
USD: 367,23000
CHF: 409,53000
GBP: 468,51000
Hirdetés
Megalapozatlanul vádolják Bige Lászlót és a Nitrogénművek Zrt.-t

Megalapozatlanul vádolják Bige Lászlót és a Nitrogénművek Zrt.-t

Hírek - 2021.11.04

Az elmúlt napokban Bige Lászlót, a Nitrogénművek Zrt. elnökét a korábbiakhoz képest is sokkal súlyosabb támadások érték a kormánypárthoz köthető sajtó részéről: Bige Lászlót büntetlen előélete ellenére egész egyszerűen „bűnözőnek” titulálják. Ezek a támadások Bige László személyiségi jogait és becsületét súlyosan sértő valótlan kijelentéseken alapulnak. A TV2 kereskedelmi csatorna „Tények”-nek nevezett műsora és annak hivatkozott tartalmát szolgai módon átvevő nyomtatott sajtó eljárása elfogadhatatlan.

Bige László a jogállami intézmények függetlenségében bízva a rendelkezésére álló valamennyi jogi eszközzel fel fog lépni a személyiségi jogait és a becsületét sértőkkel szemben, és élni fog a sajtó helyreigazítás, szükség esetén a sajtóper eszközével, valamint az okozott súlyos sérelmekre tekintettel sérelemdíj igényt fog érvényesíteni.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a közelmúltban tette közzé a Nitrogénművek Zrt.-t és a cégcsoportba tartozó egyéb négy társaságot elmarasztaló és egyetemlegesen 11.056.317.000,- forint pénzbírsággal sújtó alaptalan határozatát, mellyel szemben a cégek a rendelkezésre álló bírósági jogorvoslati lehetőséggel élnek. A Nitrogénművek Zrt. vezetőségének meggyőződése, hogy a cégcsoport nem járt el törvény sértően, a határozat jogszabályba ütközik és a bíróság azt meg fogja semmisíteni.

A 2021. 10. 28-i Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentésére – miszerint a kormány a jogszabályokat hozta meg, amelyek úgy tűnik, hogy jók, mert az a cselekmény, amelyet a GVH büntetett, a műtrágyapiacon drámai áremelkedést hozott – reagálva megállapítható, hogy a jogszabályoknak való megfelelést a cégcsoport mindig betartotta, ennek megállapítása a bíróság feladata lesz és nem a Kormányé. A GVH hatásvizsgálatot nem végzett, cél alapú jogsértést állapított meg és nem bizonyított semmilyen konkrét káros hatást, áremelkedést sem.

A Nitrogénművek Zrt. Magyarország mezőgazdasági termeléséhez alapvető fontosságú műtrágyát és pétisót termel, amely tevékenységgel évek óta meghatározó mértékben hozzájárul a magyar gazdaság GDP-jének jelentős részét adó iparág fejlődéséhez, a magyar mezőgazdaság nemzetközi mércével is meghatározó eredményeihez, biztosítva a mezőgazdaságból élő és abban dolgozó sok ezer család megélhetését és versenyképességét.
Forrás: Nitrogénművek Zrt.

Címkék: Bige László, Nitrogénművek Zrt.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Az erdők fenntartása közcél, hasznuk minden állampolgáré

Az állam kiemelt kötelessége az erdők védelme és fenntartása, ebben a munkában pedig stratégiai feladat hárul az ...