TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 61.258,27 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.418,12 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.214,59 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 49.109,96 Ft (tonna)
Repcemag: 155.080,64 Ft (tonna)
Full-fat szója: 203.957,95 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,26
USD: 369,47
CHF: 405,17
GBP: 457,03
Hirdetés
Köckerling kultivátorok, tárcsás boronák és vetőgépek a KITE Zrt.-től

Köckerling kultivátorok, tárcsás boronák és vetőgépek a KITE Zrt.-től

Hírek - 2021.09.16

A KITE Zrt. Dalmandon és Nádudvaron tartotta meg augusztus-szeptember fordulóján a fajta- és gépbemutatóját, amelyen az őszi betakarítású növényeket állították a középpontba. Az érdeklődők a technológiai hátteret is megismerhették, valamint ízelítőt kaptak a Köckerling talajművelő- és vetőgépkínálatából.

KÖCKERLING ALLROUNDER FLATLINE

A Köckerling Allrounder Flatline az egész termelési ciklusban használható univerzális eszköz. A gép tavasszal alkalmas az őszi alapművelés elmunkálására, illetve a magágy elkészítésére is. Nyáron pedig a kalászosok tarlójának sekély tarlóhántását is képes elvégezni. Újdonság a hat gerendelyes felépítés az eddigi négy helyett. Ennek köszönhetően a 6 m-es munkaszélességű gépen az eddigi 36 db kapa helyett 47 db található melynek következtében a 16 cm-es kapaosztás 13 cm-re változott. Így a gép a nagyobb mennyiségű szármaradványt is képes a talajjal összekeverni. A gépen továbbra is megtalálható a hidraulikus Levelboard simító, de újdonságként megjelent egy késes aprítóhenger is a kínálatban. Ezt a hengert a hidraulikus simító helyére lehet felszerelni. Ez az opció szintén a nagyobb szármaradvány egyenletesebb eloszlatását szolgálja egy előzetes aprítás segítségével. A csak ezen a típuson elérhető duplarugós kapaszárak a nagyobb igénybevétel miatt kerültek a gépre. A kapasorok mögött továbbra is a már jól bevált dupla STS henger található, ami egy kiváló rögtörő és felszín alatti visszatömörítő hatással bíró művelő elem. Az Allrounder Flatline 6 és 7,5 méteres munkaszélességben érhető el, 250–300 LE-ig terjedő teljesítményigénnyel.

KÖCKERLING REBELL

A Köckerling Rebell kompakt tárcsás boronákat a sokoldalú felhasználhatóság jellemzi. A Rebell gépcsalád függesztett (Classic) és félig függesztett (Classic-T és Profiline) gépekből áll 3-tól 8 m-es munkaszélességig. Segítségükkel hatékonyan elvégezhető az olyan problémás növényi maradványok, mint a nagy tömegű kukoricaszár, a megdőlt gabona, vagy a magas növésű köztes növény bedolgozása is. A Classic kivitelek az 510 mm átmérőjű tárcsáknak, valamint a kisebb tömegnek köszönhetően a tarlóhántás, szántáselmunkálás kiváló eszközei, míg a Profiline változatokat a 620 mm átmérőjű tárcsák és a 9-10 000 kg-os tömeg a nehéz tárcsás boronák előnyeivel ruházzák fel, miközben a talajt a nehéz tárcsáknál kíméletesebben művelik. A nagy tömeg segíti a szerszámok talajba jutását 16 cm-es munkamélységig. A tárcsalapok közti távolság egy gerendelyen 300 mm (két sorban 150 mm), amely garantálja az eltömődés-mentes munkát. A Rebell alapfelszereltsége a dupla STS öntisztuló henger, amely a bolygatott felszín optimális visszazárásáért és tömörítéséért felelős. A gépek EasyShift rendszerrel vannak felszerelve, ami lehetővé teszi a munkamélység traktorfülkéből történő – azonnali hidraulikus állítását.

KÖCKERLING VECTOR

A mulcsművelésre szakosodott német Köckerling gyár alapművelésre is alkalmas nehéz szántóföldi kultivátora a Vector. Az itt látható gép munkaszélessége 4,6 méter, ami a piacon egyedülálló módon egy könnyen és gyorsan felszerelhető szárnybővítéssel 6,2 m-re bővíthető. Ezzel a megoldással mindig összhangba tudjuk hozni a munkamélység, munkaszélesség párosát a rendelkezésre álló vonóerővel. A gépen négy gerendelyen összesen 17 rugós biztosítású merev száras kapa található 27cm-es osztásközzel. Ez a rugós biztosítás 550 kg-os terhelésnél old, de ha ez kevés lenne opcióként rendelhető hidraulikus biztosítás is, aminél ez az érték 720 kg. A gép szárnyas késes művelőelemekkel van szerelve, melyekkel megvalósítható a 10-12 cm-es tarlóhántás, de a késszárnyak levétele után az akár 30 cm-es alapművelés is. A kopócsúcsok edzett keményfémből készültek. Ezek a Betek kapacsúcsok, melyek jellegzetessége, hogy teljes élettartamuk alatt megtartják hosszúságukat függetlenül a kopás mértékétől. Mint minden Köckerling gépen, itt is a már jól ismert 530 mm átmérőjű dupla STS henger végzi a kíméletes visszatömörítést, száraz talajnedvességi állapotok mellett, amikor az „U” profilok nem tudnak megtelni földdel, inkább a rögtörő, aprító hatása kerül előtérbe. A hengereket egy sor állítható rugó-előfeszítésű szalmaterítő fésű követi melynek használata egyenletes talajfelszínt eredményez. 4,6–8 m es munkaszélességben elérhető a gépekhez az „Easy Shift” ISOBUS-os mélységszabályozás. A rendszer képes 3 előre beállított mélységben manuálisan, illetve a betakarítás során felvett hozamtérkép alapján automatikusan fokozatmentesen szabályozni a munkamélységet.

KÖCKERLING VITU

A német Köckerling gyár Vitu kombinált vetőgépe beilleszthető a hagyományos és mulcsvetéses technológiába egyaránt. A gép talajművelő része egy kétsoros tárcsás boronából, illetve egy sor simítóból áll. A tárcsalapok száma, osztása, pozicionálása megegyezik a vetőcsoroszlyákéval. A 450 mm átmérőjű, pozitív szögállású tárcsalapok segítségével kiváló minőségű magágy készíthető a vetéssel egy menetben. A talajművelő szekciót az eltolt elrendezésű tömörítő kerekek, majd a két sorban elhelyezkedő dupla tárcsás csoroszlyák követik. Ez az elrendezés garancia az egyenletes vetésmélység megtartására magasabb sebességnél is 3, 4 és 6 m munkaszélességben. A 6 m-es munkaszélességű Vitu combi kivitellel, osztott magtartálya révén megoldható a vetéssel egyidejű műtrágya-kijuttatás is. E célból a Vitu combi rendelkezik egy sor műtrágyatárcsával, amivel a műtrágya a tömörítő keréksor elé a két vetési sor közé juttatható ki. A géphez opcionálisan töltőcsiga és elektrohidraulikus csoroszlyanyomás is elérhető.

A tárcsás művelőelemek miatt ez a gép elsősorban repce, illetve őszi kalászosok vetéséhez javasolt. Mivel a magágy előkészítése és a vetés egy menetben történik, jelentősen nagyobb területteljesítmény érhető el vele, mint egy hagyományos függesztett mechanikus vetőgéppel. A pneumatikus magadagolás jóval pontosabb mechanikus társánál, a központi adagolóhenger gyors állításával pedig jelentősen könnyebb az átállás a különböző vetőmagvak között. Ezért a gép igazi előnyét ott mutatja meg ahol sokféle vetőmagot kell elvetni rövid idő alatt.

kite003

 

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio
Forrás: KITE Zrt.

Címkék: kultivátor, vetőgép, tárcsa, fajtabemutató, gépbemutató, Köckerling, borona, KITE Zrt.
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Megfelelni a zöldséghajtatás növényvédelmében jelentkező ...

Olyan szakmai és társadalmi elvárások jelentkeznek a zöldségtermesztésben használatos növényvédő szerekkel ...