TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.763,44 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.804,19 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.727,80 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.752,07 Ft (tonna)
Repcemag: 162.670,79 Ft (tonna)
Full-fat szója: 213.334,71 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 661 Ft
Benzin ára: 614 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,04
USD: 360,29
CHF: 408,58
GBP: 454,11
Hirdetés
Ismét egy nagy volumenű megjelenés a KITE Zrt.-től

Ismét egy nagy volumenű megjelenés a KITE Zrt.-től

Hírek - 2021.06.21

1000 m2, 21 gép az állógépbemutatón és 15 gépkapcsolat a technológiai seregszemlén. Ez jellemezte idén számokban a KITE megjelenését a NAK Szántóföldi Napokon, melyet 2021. június 9-10. között rendeztek Mezőfalván. De ahogy az várható volt a mögöttes tartalom sokkal több volt pár számnál.

Hagyományainkhoz híven, most is a legfontosabb téma, ami a KITE Zrt. kiállítási területén elhangzott Mezőfalván, hogy mi a legfrissebb és leghatásosabb megoldás egy adott mezőgazdasági problémára. Mint, ahogy azt már a KITE Zrt.-től megszokhatták a látogatók, nem egyedülálló gépek kerültek porondra, hanem kifejezetten gépkapcsolatokban gondolkodtak. Így is demonstrálva azt, hogy nem csupán gépek eladásán gondolkodik a cég, hanem fontosnak tartja azt is, hogy technológiába illeszthető legyen az adott eszköz.

kitenaknap2

A KITE Zrt. idén a nagyszabású állógép-bemutatója mellett is nagy figyelmet fordított a technológiára. A precíziós termesztéstechnológia legújabb eredményei kerültek bemutatásra a szántóföldi demóparcellák területén. A kapás és kalászos kultúrák, valamit a repce komplex termesztéstechnológiájának legújabb szemléletű megoldásait láthatta a nagyközönség. A bemutató utolsó része érdemelte ki a legtöbb néző figyelmét, itt demonstrálták a mezőgazdaság legújabb, jövőbe mutató eszközeit, a drónokat. A kiállítás első napján ugyanis a DJI drónok forgalmazásáról írtak alá egy együttműködést a Duplitec Kft. képviselőivel, és ettől kezdve a KITE Zrt. a mezőgazdasági felmérő és beavatkozó drónok viszonteladójává vált.

Mindemellett a termesztéstechnológiához komplexen kapcsolódó öntözéstechnikai megoldásokat is szemléltették a KITE demóterületén. A legvíztakarékosabb mikroöntözéstől, az alacsonynyomású önjáró rendszereken át, a vízágyús megoldásokig a teljesség igényével kaphattak erről a területről is szakmai információkat az érdeklődők.

Az Innovációs Központ technológiai fejlesztő csapata és az Öntözési Üzletág szakemberei működés közben kukorica-növényállományban mutattak be vízpótlási megoldásokat. A helyszínen elhangzottak a növények vízzel kapcsolatos igényei, kritikus vízhiányos helyzeteket mutattak be élőben. A gyakorlati bemutató keretében a precíziós, szántóföldi csepegtető szalagos megoldásokat láthatta a nagyközönség. A különböző sortávokra kialakított csepegtető öntöző rendszerek fontosabb technológiai lépéseit taglalták a KITE szakemberei a telepítésétől az üzemeltetésig több folyamatra bontva.

Láthatók voltak működés közben az egyes megoldások hatásai a talaj nedvességi állapotára, valamint a növények gyökérzetének növekedésére. Ezek mellett egy alacsony nyomású, körforgó önjáró öntözőgép is működött és öntözött a helyszínen. A bemutató ezen részében a víztakarékos öntözés precíziós kialakítási lehetőségei, az egyes öntözőfúvóka-megoldások, valamint a helykoordinátákhoz kötött differenciált vízpótlás is említésre került. Végezetül a nagy nyomású dobos öntözés - a kor igényeinek megfelelő - legmodernebb kialakítási lehetősége volt megtekinthető.

Képgaléria megtekinthető itt!

kite003

 

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: gépbemutató, KITE Zrt., NAK Szántóföldi Napok
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Flexibilis megoldás a kukorica-gyomirtásban – Változó ...

A szántóföldi növénytermesztés egyik fontos jellegzetessége, hogy folyamatosan változó körülmények között kell ...