TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.621,68 Ft (tonna)
Napraforgómag: 136.210,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.903,11 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.011,53 Ft (tonna)
Repcemag: 164.077,99 Ft (tonna)
Full-fat szója: 193.837,54 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 391,76
USD: 367,13
CHF: 402,25
GBP: 459,21
Hirdetés
A Corteva, Inc. beszámolt a 2021. március 31-én véget ért három hónap pénzügyi eredményeiről

A Corteva, Inc. beszámolt a 2021. március 31-én véget ért három hónap pénzügyi eredményeiről

Hírek - 2021.05.14

A Corteva 2021-es első negyedévi jelentése erős eredményekről számol be –  az egész évre nézve magasabb nettó értékesítést vár a vállalat

 corteva1

2021. első negyedévi legfontosabb események

• Az új termékek folyamatos bevezetése kedvező általános piaci alapokkal párosulva, globálisan növelte az eladott termékek mennyiséget és az árbevételt. 2021 első negyedévében a nettó árbevétel és az organikus árbevétel1 egyaránt 6% -kal nőtt az előző évhez képest. A legtöbb régióban növekedésről számoltak be, amelyet Dél-Amerika kétszámjegyű növekedése vezetett.

• Az új és differenciált termékek értékesítése mennyiségi- és bevételnövekedést eredményezett a növényvédelem területén. A nettó árbevétel minden régióban kétszámjegyű növekedést ért el, 12%-kal nőtt a nettó árbevétel és az organikus árbevétel1 egyaránt. Az új termékek értékesítése a növényvédelem területén több, mint 120 millió dollárral nőtt az előző évhez képest.

• A vetőmag nettó árbevétele 2% -kal, az organikus árbevétel1 3% -kal nőtt az előző évhez képest, az új termékek folyamatos emelkedésének és a helyi árbevételnek köszönhetően, ami több mint ellensúlyozta az észak-amerikai2 vetőmagszállítások szezonális ütemezésének hatását.

• A GAAP szerinti nyeresége és részvényenkénti eredménye (EPS) 613 millió dollár, illetve részvényenként 0,81 dollár volt a folyamatos működésből származóan, 2021 első negyedévében.

• Az erős árteljesítmény és mennyiségi növekedés, amely együttesen meghaladja a költségek növekedését, az üzemi EBITDA1 14% -os, 904 millió dolláros növekedését eredményezte az előző év azonos negyedévéhez képest.

• A Vállalat a piac által generált magasabb költségeket tapasztalt a negyedévben, beleértve az áruszállítás és a logisztika, valamint az alapanyagok költségeinek növekedését. Ezeket a megnövekedett költségeket részben ellensúlyozta a Vállalat költséghatékonyabb gyártási programjainak folyamatos végrehajtása.

• Az értékesítési, általános és adminisztratív költségek árbevételarányosan körülbelül 160 bázisponttal javultak.

• A menedzsment növelte a 2021. évi nettó árbevétel- várakozását3 14,6-14,8 milliárd dollar közötti tartományba - és megerősítette a 2021. évi működési EBITDA1 üzemeltetési várakozását 2,4-2,5 milliárd dollár közötti tartományban

corteva1

1. Az organikus árbevétel, a működési EPS és a működési EBITDA nem GAAP-mérőszám.. 2. Észak-Amerika alatt az Egyesült Államokat és Kanadát értve. Az EMEA magába foglalja Európát, a Közel-Keletet és Afrikát. 3. A Corteva nem tudja egyeztetni az előrejelzett nem GAAP szerinti pénzügyi mérőszámait a leginkább összehasonlítható amerikai GAAP szerinti pénzügyi mérőszámokkal, mert ésszerű bizonyossággal nem képes figyelembe venni/előrejelezni az ellenőrzésén kívül eső tételeket, amelyek jelentősek lehetnek.

corteva3“ A 2020-as évvégi lendületre épülve a 2021-es év első negyedévi eredménye a vállalat teljes csapatának kemény és következetes erőfeszítéseit tükrözi. A Corteva mind a vetőmag, mind a növényvédelem területén bevételnövekedést, jelentős üzemi EBITDA1 és árrés növekedést ért el. Ez a teljesítmény bizonyítja a piacon az általunk kínált innovatív és különböző technológiák iránti keresletet, valamint a folyamatos költség- és termelékenységi teljesítményt amit biztosítunk, miközben a külső ellenhatásokat is menedzseljük.

Az első negyedéves eredmények igazolják elkötelezettségünket a részvényeseink és az értékteremtés iránt. Ez tükröződik abban a 450 millió dollárban, amit az első negyedévben részvény-visszavásárlásra és osztalékfizetésre fordítottunk. Arra számítunk, hogy az egymilliárd dolláros részvény-visszavásárlási programunk többsége 2021 első felének végéig befejeződik.

Ösztönöz minket a mezőgazdaság egyre erősebb szerepe, mindeközben rugalmasan állunk a piachoz és a globális változásokhoz, figyelembe véve a változozékony piaci ingadozást, a globális gazdaságok fellendülésének ütemét és az emelkedő beruházási költségeket. Folyamatosan figyeljük ezeket a tényezőket, és továbbra is a bevételek növekedésének ösztönzésére koncentrálunk, miközben az év hátralévő részében következetesen teljesítjük termelékenységi és árrés növekedési kötelezettségvállalásainkat.”

Jim Collins
Vezérigazgató

Összefoglaló

A részvényesek tőkehozamának felgyorsítása

A Vállalat az első negyedévben mintegy 450 millió dollárt adott vissza a részvényeseknek osztalék és részvény-visszavásárlás formájában. A Corteva változatlanul gyorsított ütemben hajtja végre engedélyezett részvény-visszavásárlási programját 2021-ben, a többség várhatóan az év első félévben fejeződik be.

Pozíció erősítés a nagy értékű biológiai termékek piacán

A Vállalat az első negyedévben intézkedéseket tett annak érdekében, hogy megerősítse hozzáférését és pozícióját a magas haszonkulcsú biológiai termékek piacán - és három új együttműködési megállapodást jelentett be ezen időszak során. A kibővített technológiai hozzáférés révén a Vállalat célja tovább gyorsítani a Corteva innovációs ütemét és meglévő vezető pozícióját ebben a nagy értékű ágazatban és kielégíteni a természetes eredetű termékek iránti növekvő piaci keresletet. Az új és differenciált növényvédelmi technológiák sokrétű és kiegyensúlyozott portfóliójával együtt - például korlátozott természetes eredetű Qalcova™ és Jemvelva™ rovarölők, valamint Inatreq™ gombaölő szerek - ezek a megállapodások várhatóan a fenntartható megoldások kiegészítő portfólióját nyújtják a gazdálkodók számára a sürgető növényvédelmi kihívások kezelésében.

A fenntarthatósági kötelezettségvállalások felé

A Vállalat 2020-ban 10 éves fenntarthatósági céljaival összefüggésben, a közelmúltban bevezetett egy szén-dioxid és ökoszisztéma-szolgáltatással foglalkozó portfóliót, amelynek középpontjában a szén-dioxid-megkötési folyamat javítása és további megoldások kidolgozása állt. Ezek segítenek a termelőknek a jövedelmezőség növelésében és közben pedig segítik az éghajlati ellenállóképességet.

Növényvédelem, összefoglaló

A növényvédelem nettó árbevétele 1,7 milliárd dollár volt 2021 első negyedévében, ami 12% -os növekedést jelent a 2020 első negyedévi 1,5 milliárd dollárhoz képest. A növekedés forrása az értékesített mennyiség és az ár 6% -os növekedése volt, valamint a deviza 1% -os kedvező hatása, ezeket részben ellensúlyozta a portfólió 1%-os negatív hatása.

A mennyiségi növekedést az új termékek iránti nagy kereslet ösztönözte világszerte, beleértve az ArylexTM, EnlistTM és RinskorTM herbicideket, valamint az IsoclastTM és a PyraxaltTM rovarirtókat. A mennyiségi növekedést hozzávetőlegesen 70 millió dollár értékben ellensúlyozta az a döntés, hogy fokozatosan megszüntetjük a kiválaszottt alacsony árrésű generikus termékeket.

A helyi árak emelkedtek elsősorban a dél-amerikai áremelkedés miatt, ehhez párosult a világszerte kedvező termékkínálat és az észak-amerikai stragégiai áremlekedés. A kedvező devizahatások elsősorban az euróból származtak, ami ellensúlyozta a kedvezőtlen Brazil Real hatásait. A portfólió hatását az előző évi ázsiai és csendes-óceáni térségbeli eladások hajtották.

A szegmens működési EBITDA-ja 321 millió dollár volt 2021 első negyedévében, ami 35% -os növekedést jelent a 2020 első negyedévi 238 millió dollárhoz képest. A mennyiségi növekedés és az áremelkedés, valamint a folyamatos költség és termelékenységi intézkedések nagymértékben ellensúlyozták a magasabb ráfordítási költségeket, beleértve a nyersanyagokat is. A szegmens működési EBITDA különbözete, több mint 300 bázisponttal javult az előző évhez képest.

corteva4

Vetőmag, összefoglaló

A vetőmag nettó árbevétele 2% -kal nőtt 2020 első negyedévéhez képest. A nyereséget a helyi árak 2% -os és a mennyiség 1% -os növekedése okozta, amelyet részben ellensúlyozott az 1% -os devizahatás.

Az árnövekedést az új vetőmag technológia erőteljes alkalmazása eredményezte, beleértve az árak változtatását az EMEA-ban és Dél-Amerikában és a kukorica vetőmag árának globális 2% -kos emelkedését. A mennyiségi növekedését a kukorica és a napraforgó vetőmag iránti kereslet rekordmennyisége okozta az EMEA-ban, a tavasz korai kezdete és a keresletváltozás helyi kínálati problémákat vetett fel, amely párosult a brazíliai Safrinha erős értékesítésével és Dél-Amerika más részein tapasztalható korai kereslettel. A nyereséget részben ellensúlyozta az észak-amerikai szállítások szezonális ütemezése. A Brazil Real által okozott kedvezőtlen devizahatásokat pedig részben ellensúlyozta az euró kedvező hatása.

A szegmens működési EBITDA-ja 2021 első negyedévében 617 millió dollár volt, ami 6% -kal magasabb, mint a 2020 első negyedévi 581 millió dollár. A következetes árstratégia, az alacsonyabb SGA-költségek, valamint a folyamatos költség- és termelékenységi intézkedések bőven ellensúlyozták az európai kukorica vetőmag előllításának kedvezőtlen hozamaiból adódó magasabb input költségeket, a megemelkedett szállítási költségeket és a kedvezőtlen devizahatást. A szegmens működési EBITDA különbözete, több mint 100 bázisponttal javult az előző évhez képest.

corteva5

Kilátások

A Vállalat növelte a korábban elkészített nettó árbevétel-várakozását3 a 2021-es év egészére vonatkozóan, jelenleg 14,6 és 14,8 milliárd dollár közötti nettó árbevételre számít, aminek a középértéke az év egészére nézve 3-4%-os nettó árbevétel és 3%-os organikus értékesítés növekedést jelent. A Corteva megerősítette korábbi eredmény-várakozását. A működési EBITDA várhatóan 2,4-2,5 milliárd dollár, a működési EPS tartomány pedig részvényenként 1,85 és 1,95 dollár között mozog. A Corteva nem tudja összeegyeztetni az előremutató, nem GAAP szerinti pénzügyi mutatóit a leginkább összehasonlítható amerikai GAAP szerinti pénzügyi mutatóival, mert ésszerű bizonyossággal nem képes figyelembe venni/előrejelezni az ellenőrzésén kívül eső tételeket, amelyek jelentősek lehetnek.

Első negyedévi konferenciabeszélgetés

A Vállalat webes online közvetítést tartott a befektetőknek, ahol az első negyedéves eredményekről beszámolt és megvitatták a jövőbeli terveket és kilátásokat. 2021. május 5-én, délelőtt 9:00 órakor rendezték meg az online konferenciát. A céges perzentáció és az online esemény visszanézhető a Vállalat Befektetői események és bemutatók oldalán.

Címkék: Corteva Agriscience™
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A Pioneer® vetőmagellátás biztosított a magyar gazdák számára

A Corteva Agriscience nemzetközi mezőgazdasági kutató-fejlesztő vállalat befejezte a 2023-as évben megtermelt ...