TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,06
USD: 371,09
CHF: 408,46
GBP: 461,67
Hirdetés
Terepabroncsok: ATG helyett Yokohama néven

Terepabroncsok: ATG helyett Yokohama néven

Hírek - 2021.03.23

Megmaradnak az Alliance, Galaxy és Primex gumiabroncs márkanevek, de vállalati szinten a Magyarországon is jól ismert ATG (Alliance Tyre Group) átalakul, és immár Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) néven találkozhatunk vele.

Az izraeli gyökerű ATG 2016 nyarán került teljes egészében a japán székhelyű Yokohama Rubber Company tulajdonába. A fejlesztések és beruházások terén ezután még nagyobb sebességre kapcsoltak, 2020-ban például már a harmadik gyártóüzemet indították be Indiában.

Idén pedig az egyesült vállalatok története újabb mérföldkőhöz érkezett. A Yokohama már tavaly ősszel bejelentette, hogy át akarja alakítani off-highway (vagyis nem közúti) ágazatának működését, ami lényegében összevonásokat takart. Január 1-jétől ennek megfelelően új cégnévvel – Yokohama Off-Highway Tires, YOHT – és új logóval jelentkeztek, viszont megtartották a korábbi márkaneveket.

A nem közúti használatra szánt abroncsok (ide tartoznak természetesen a mezőgazdasági célúak is) immár 4 országban, összesen 8 üzemben készülnek, de a Yokohama emellett kutatás-fejlesztési központokat működtet Japánban, az Egyesült Államokban és Indiában is.

A YOHT szerte a világon képviselteti magát, de vezetőségének székhelyei Tokió, Boston, Amszterdam és Mumbai lesz. Az új, egységes globális szervezet a terep-gumiabroncsok teljes választékát kínálja (köztük az Alliance, Galaxy és Primex gumiabroncsokat), a targoncákhoz használt kisebb gumiabroncsoktól egészen a hatalmas radiális (radiális terepjáró) gumiabroncsokig. Így megfelelhet az építőipari és ipari járművekre, valamint a mezőgazdasági és erdészeti gépekre vonatkozó széles körű fogyasztói igényeknek.

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

Címkék: gumiabroncs, Alliance, ATG, Yokohama, terepabroncs
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Több mint 40 százalékkal kevesebb traktort vásároltak 2023-ban

Az egyéni gazdaságok és a társas vállalkozások 288,4 milliárd forint értékben vásároltak új mezőgazdasági gépeket ...