A magyar gazdálkodók szakmai közössége
AgroMashExpo
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény
Corteva 2023 jan TEFLIX

Mona Lisa-t festett az Agrifac önjáró permetezője a szántóföldre

Hírek - 2021.02.25

Csodálatos példája a folt permetezés lehetőségeinek Ennek a technikának az alkalmazása előnyösebb felhasználást jelent a környezetünk számára, nem utolsó sorban költséghatékony is, és 2016 óta bárki számára elérhető.

Mona Lisa-t festett az Agrifac önjáró permetezője a szántóföldre


Ha erre képesek vagyunk, akkor el tudod képzelni, hogy milyen lehetőségeket rejt magában a folt permetezés, annak érdekében, hogy visszaszorítsuk a túlzott vegyszer felhasználást az egész világon, amellett, hogy növeljük a termésátlagokat?

Ez a gondolat adta a kezdő ötletet, ehhez a permetezővel megfestett mesterműhöz. Ennek a permetezéstechnológiának az alkalmazásával óvhatjuk a környezetünket, költséghatékonyan tudunk üzemelni és mindenki számára elérhető technikával tudunk dolgozni. Az Agrifac az elmúlt időszakban jelentős energiákat fektetett ennek a technológiának a fejlesztésébe. Világszerte több szász Agrifac önjáró permetezőt szereltek fel ezzel az egyedi, Agrifac által fejlesztett megoldással.

permetezo2

A szórókereten 25 cm-enként találunk egy fúvókatartót, aminek köszönhetően növényenként tudjuk megvalósítani a permetezést. Mit is jelent ez? Minden fúvóka egyedileg működtetve képes arra, hogy más-más dózist juttasson ki, ami lehetővé teszi, hogy az adott növény a fejlettségének megfelelő mennyiségű dózist kapja. A műszaki háttere ennek a megoldásnak, hogy gyorskapcsolású fúvóka vezérlést használunk, amivel másodpercenként 100-szor tudjuk be, illetve kikapcsolni a fúvóka egységet. A kezelni kívánt terület táblatérképének a feltöltésével lehetőség nyílik arra, hogy a permetezést a lehető legpontosabban és leghatékonyabban tudjuk elvégezni. A GPS rendszer használatával a pontos helymeghatározása is biztosított.

Azért, hogy mindenki számára megmutathassuk milyen pontosan végezhető el ez a munka, az Agrifac egy környezetbarát festék segítségével a hóra festette ezt a festményt. A kép befoglaló méretei 132x200 m, amivel ez az alkotás a világ egyik legnagyobb festménye.

Néhány adat számokban:

Terület mérete: 144m x 216m

Felület nagysága: 3.11 ha

Kép méretei: 132m x 132m

Kipermetezett víz mennyisége: 1635 liter

Pontosság: 25*25 cm

Maximális kijuttatott mennyiség: 843 l/ha

Minimális kijuttatott mennyiség: 0 l/ha

Átlagos kijuttatott mennyiség: 525 l/ha

Egyedi mennyiségek: 250


;feature=youtu.be">

;feature=youtu.be

Az Agrifac magyarországi forgalmazója a DM-KER Nyrt.

https://dmker.hu/agrifac

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio

 

                                                                                                     
Forrás: Agrifac


Címkék: permetezőgép, permetezés, Agrifac