A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva 2023 jan TEFLIX
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény
AgroMashExpo

Otthon is munkába állhatunk, ha ez megvalósul

Hírek - 2020.11.20

Izgalmas termék kifejlesztésébe fogott a japán KCM (Kobelco Construction Machinery) a svájci Leica Geosystems céggel együttműködésben. Hamarosan lehetővé válik a munkagépek távoli működtetése.

Otthon is munkába állhatunk, ha ez megvalósul


Az integrált 2D és 3D gépirányító rendszer révén a kezelők már a közeli jövőben a munkahelyszíntől távol, kényelmesebb és biztonságosabb körülmények közt tudják vezérelni munkaeszközeiket. A K-DIVE CONCEPT nevű megoldást első körben kotrógépekhez fejlesztik. A kezelő a gépfülkét imitáló, kezelőszervekkel ellátott székben ülve, monitorokon keresztül figyelheti a munkaterületet, és végezheti el a kijelölt feladatokat.

A KCM és a Leica Geosystems közös fejlesztése által a kezelők kevésbé komfortos, esetleg komolyabb balesetveszélyeket rejtő helyeken (útépítés, bontás stb.) is magabiztosabban dolgozhatnak. Az 5G kommunikációs technológia már elég nagy adatsebességet biztosít ahhoz, hogy a munkákat érzékelhető időbeli csúszás nélkül, valós időben végezhessék el. A teszteket egyelőre Japánban végzik, a termék globális piacra való bevezetéséről egyelőre nincs hír. 


Címkék: kooperáció, építőipar, kotrógép, Leica Geosystems, KCM