TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
A UPL Hungary Kft új csomagajánlatai repcében

A UPL Hungary Kft új csomagajánlatai repcében

Hírek - 2020.08.14

2020 őszén a UPL termékpalettája egy gyomirtó és egy rovarölő készítménnyel bővül.Ezekkel a termékekkel azokat a lyukakat sikerült pótolni kínálatunkban, amelyek fontosak ahhoz, hogy partnereink részére minél szélesebb körű megoldásokat tudjunk biztosítani a repce teljes termesztéstechnológiája során. Mivel az új termékek alapjai már jól ismert, bizonyított hatóanyagok, kézenfekvő, hogy azokat a kínálatunkban már meglévő, szintén jól bevált készítményekkel kombináljuk, elérhetővé téve ezzel a jobb biológiai hatásosságot és/vagy több technológiai elem elvégzésének együttes lehetőségét.

Naspar Plus
Metazaklórt és quinmerakot tartalmazó kombináció a repce magról kelő kétszikű gyomnövényei ellen, preemergens vagy korai posztemergens (4 leveles fejlettségig bezárólag) kijuttatással. A megfelelő hatás eléréséhez a kijuttatást követő 2-3 héten belül 10-20 mm bemosó csapadék szükséges. A nehezebben írtható gyomok ellen (pásztortáska, sebforrasztó zsombor, tyúkhúr) preemergensen kijuttatva érhetünk el erősebb gyomirtó hatást.

Aceptorro 200 SE
Acetamipridet tartalmazó, felszívódó, széles hatásspektrumú készítmény a repcében előforduló őszi (levéltetvek, repcebolha és repcedarázs lárvák) vagy tavaszi (levéltetvek, repce-fénybogár, ormányosbogarak) rovarkártevők ellen. A repce virágzása idején, illetve, ha a védendő táblán virágzó gyomok, vagy annak környezetében már virágzó kultúra található, a készítmény 0,2 l/ha dózisban nappali permetezéssel kijuttatva a méhekre nem veszélyes.DSCF9932 min

 

Technológiai csomagajánlataink

 Naspar Plus – Conatra csomag
 A csomag felhasználása a gyomösszetételtől függ. Korai posztemergensen (a repce 4 leveles fejlettségekor) akár egy menetben is kijuttatható a kétszikűek elleni gyomirtó szer és a növekedésszabályozó készítmény (metkonazol). Erős pásztortáska, sebforrasztó zsombor és/vagy tyúkhúr fertőzéskor külön menetben érdemes kijuttatni. A csomag 7 ha kezelésére elegendő.
 Naspar Plus – Pantera csomag
 A csomag teljeskörű gyomirtó hatást biztosít. Felhasználása rugalmas: a Naspar Plus esetében preemergens és korai posztemergens kijuttatás is lehetséges, míg a Pantera 40 EC (kizalofop-P-tefuril) szelektív egyszikűirtó készítmény akár őszi, akár tavaszi kezelésre is alkalmas. A csomag 7 ha kezelésére elegendő.
 Aceptorro – Cyperkill csomag
 Kontakt és felszívódó rovarölő szerek kombinációja, melyek egy menetben kijuttatva segítik egymás hatását. A Cyperkill 25 EC készítményben található cipermetrin biztosítja az azonnali taglózó hatást, míg az Aceptorro 200 SE a tartamhatásért felelős. Külön menetben kijuttatva az Aceptorro alkalmas a repce virágzáskori kezelésére is.
A csomag 20 ha kezelésére elegendő.

 

A fent említett készítmények mellett itt hívnánk fel a figyelmet a Tonivit alga alapú biostimulátorunk használatára. Fontos szempont, hogy kelése után a repce mihamarabb megerősödjön, mielőtt életciklusa az áttelelésbe ér. Azonban a föld feletti zöld részek őszi erőteljes növekedése problémákat okozhat a téli, tavasz eleji fagystresszes időszakok során, a gazdákat még ősszel esetlegesen egy pótlólagos növekedésszabályozási kezelésre kényszerítve. A Tonivit gyorsabb tápanyagcserét elősegítő hatását azonban elsősorban a gyökértömeg és a gyökérnyak átmérőjének növelésében tapasztalhatjuk. 3 éves ProNutiva kísérletsorozatunk és egyéb vizsgálatok folyamán a Tonivit kezelések hatására minden egyes helyszínen 100-400 kg terméstöbbletet sikerült kimutatni.

Minden repcetermesztő gazdálkodónak kedvező időjárást a megfelelő magágy kialakításához, időben elvégzett vetést és hiánytalan kelést kívánok a UPL magyarországi csapata nevében!

Valovics Attila
fejlesztőmérnök
UPL Hungary Kft.

Címkék: repce, UPL Hungary, naspar plus, acetorro 200 se
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Körös-Maros Nemzeti Park – Ahol a kerecsenek természetes ...

Magyarországon napjainkban a legtöbb természetes gallyfészekben költő kerecsensólyom a Körös-Maros Nemzeti Park ...