TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 604 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,17
USD: 348,84
CHF: 399,18
GBP: 441,91
Hirdetés
Félelem a járvány második hullámától: már vannak óvatos duhajok

Félelem a járvány második hullámától: már vannak óvatos duhajok

Hírek - 2020.06.30

A Bayer Crop Science és a Grimme sem vesz részt már idén semmiféle szakrendezvényen a koronavírus-járvány bizonytalan alakulása miatt. A német cégek példáját alighanem többen is követik majd.

Hiába tevődött át a koronavírus-járvány gócpontja Észak- és Dél-Amerikába, egyre több mezőgazdasági vállalat dönt úgy, hogy idén már semmiféle nyilvános szakrendezvényen nem fog megjelenni. A napokban igazi „nagyágyú”, a Bayer Crop Science jelentette be – egészségügyi megfontolásokra hivatkozva –, hogy 2020 második felében is távol marad minden agráreseménytől. A partnerek, vásárlók tájékoztatását online és digitális eszközökre támaszkodva végzik majd.
„Úgy döntöttünk, hogy a munkatársaink egyetlen olyan rendezvényen sem jelennek meg, ahol 12 fősnél nagyobb tömeg gyűlik össze” – áll a növényvédő szerek gyártásával foglalkozó német cég tájékoztatójában. A komoly döntést nemcsak alkalmazottaik, de a gazdálkodók, azok családjaik és az egész vidéki közösség védelme érdekében hozták meg. A legközelebbi kihagyni szándékozott nagyrendezvény a szeptemberi Farm Progress Show lesz Amerikában.

Ugyancsak az óvatos megközelítés mellett döntött a zöldségtechnológiával foglalkozó mezőgazdasági gépeket gyártó Grimme Group. A német vállalatcsoport 2020. december 31-ig szintén törli a részvételét az összes bemutatón, ágazati eseményen, a koronavírus-járvány bizonytalan alakulására hivatkozva. Még a december elejére tervezett, a dammei központjukban kétévente megtartott Grimme Technica rendezvényük is elmarad. Ugyanakkor a Grimme Group hét gyára (Németországban, Dániában, Kínában és az USA-ban) fennakadás nélkül, a higiéniai szabályok betartásával folytatja a termelést.Címkék: rendezvény, Bayer Crop Science, koronavírus, távolmaradás, Grimme Group
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Szója: egy lehetséges kiút – Karintia Szója Szakmai Napok

Az időjárási és nemzetközi piaci hatások egymásra licitálva keserítették meg a gazdálkodók életét az elmúlt ...