CLAAS: megjelent a harmadik generáció a vezetésben

2020.04.29

Tiszteletbeli elnöknek nevezték ki Helmut Claast a CLAAS részvényesek bizottsági tagjai. A bizottság új elnökének Catherina Claas-Mühlhäusert választották meg, így ő veszi át édesapja feladatait a jövőben.

CLAAS: megjelent a harmadik generáció a vezetésben


Helmut Claas több mint 25 évig volt a részvényesek bizottságának elnöke. Ebben az időszakban a CLAAS megerősítette piaci jelenlétét az európai országokon kívül. Új gyárakat és értékesítési pontokat építettek többek között Indiában, az Egyesült Államokban, Oroszországban, Kínában és Dél-Amerikában. Fontos stratégiai lépésként 2003-ban átvették a francia traktorgyárat, a Renault Agriculture-t.

Szintén ezekben az években zajlott a zászlóshajónak tekintett LEXION kombájn fejlesztése is, amely 1995-ben került először a piacra. Ezt a gépet a mai napig a legmodernebb és legnagyobb teljesítőképességű arató-cséplő gépként tartják nyilván, 2019-ben pedig egy teljesen megújult gépként lett bevezetve világszerte. Sikersztorinak számít a CLAAS önjáró silózójának, a JAGUAR-nak a fejlődése is, amellyel a világpiacon vezető szerepet értek el.

Cathrina Claas-Mühlhäuser elnökké választásával a CLAAS-nál befejeződött a harmadik generációra való áttérés. A részvényesek bizottsága határozza meg a családi vállalkozás stratégiai irányát, és szorosan együttműködik a konszernvezetésével. A testület tagjai: Christian Boehringer, Dr. Frank Dreves, Arne Lakeit, Gerd Peskes, Carl-Albrecht Bartmer és a családtagok, Cathrina Claas-Mühlhäuser, Dr. Patrick Claas, Volker Claas és Helmut Claas.TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE