A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

CNH: saját gumiheveder a nagytraktorokra és kombájnokra

Hírek - 2019.12.01

Házon belül oldja meg mostantól a gumihevederes járószerkezetek gyártását a Case–New Holland csoport, miután felvásárolt egy ezzel foglalkozó céget. Az új termékekkel felszerelt nagytraktorok és kombájnok jövőre kerülnek piacra.

CNH: saját gumiheveder a nagytraktorokra és kombájnokra


Bevásárolt a Case IH, New Holland és Steyr traktormárkákat birtokló CNH Industrial, amelynek immár az ATI Track Systems nevű gyártócég is a kötelekébe tartozik. A bekebelezett amerikai vállalat gumihevederes járószerkezeteket készít nagy teljesítményű traktorokhoz és kombájnokhoz, vagyis kiválóan illeszkedik a CNH palettájához.

A felvásárlás azt is jelenti, hogy a Case–New Holland még inkább a gazdálkodók egyedi igényeire szabhatja a megvásárolt erőgépeket. Az ATI Track Systems termékeire a nagy sebességű szállítási teljesítmény és az extrém tartósság jellemző, de kiváló tapadást biztosítanak akár nedves talajon is (ez betakarításkor, eső után különösen hasznos lehet), miközben minimalizálják a káros talajtömörödést.

Az akvizícióról szóló sajtóanyagban a termékek közül a TerraForm technológiát használó ATI PowerFlex Trax rendszert emelték ki, amely innovatív felfüggesztésével nemcsak komfortosabb, de akár 40 km/h sebességű haladást is lehetővé tesz. A közúton kisebb kopás és visszafogott felhevülés jellemzi, míg a szántóföldön sima futásra képes, még a legnagyobb kihívást jelentő, göröngyös talajokon is. A járószerkezetek az USA-ban gyártott Case IH kombájnokon már 2020-ban megjelennek.Szerző: AgrárUnió

Címkék: traktor, New Holland, kombájn, Steyr, felvásárlás, Case IH, ATI