TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.934,70 Ft (tonna)
Napraforgómag: 141.894,57 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 63.049,15 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.080,68 Ft (tonna)
Repcemag: 160.540,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 207.331,58 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 605 Ft
Benzin ára: 607 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 387,87
USD: 357,68
CHF: 393,49
GBP: 452,43
Hirdetés
 Új vetőmag-csávázási termékek az erősebb növényállományért

Új vetőmag-csávázási termékek az erősebb növényállományért

Hírek - 2019.08.22

A Corteva Agriscience™ LumiGEN™ márkájú technológiája segít a termesztőknek a jövedelmezőség növelésében A Corteva Agriscience által a saját, Pioneer® és Brevant™ vetőmagmárkáira kifejlesztett LumiGEN™ technológia egy prémium vetőmagokra alkalmazott csávázási technológia (SAT, Seed Applied Technology), amely integrált, holisztikus megközelítést kínál annak érdekében, hogy a gazdálkodók maximalizálják termésüket.

A termékcsalád magába foglalja a Lumisena™ és Lumiflex™ gombaölő csávázószereket valamint a Lumiposa® rovarölő csávázószert.

Az innovatív precíziós technológiának több változata van, amelyek megóvják a nagy teljesítményű vetőmagtermékek genetikai állományát a rovar- és a gombakártevők ellen, és madárriasztóként is működnek. Továbbá segítenek a magvaknak a környezeti hatásokból adódó stressz, például az időjárási viszonyok változása és az aszály kezelésében is.

Az olajrepce, a kukorica és a napraforgó állományokra elérhető LumiGEN technológiák csökkentik a termesztési kockázatokat, és elősegítik a növények kezdetektől való erőteljes fejlődését, támogatva a talaj és a növény közötti kapcsolatot az erősebb gyökérhálózat révén. A kezelt vetőmagok esetében javul a stressz tűrés és gyorsabb az állománynövekedés, elősegítve a jövedelmezőbb hozamot.

Mivel a vetőmag-csávázási technológia magában foglalja a vetőmag közvetlen kezelését, nem pedig a szántóföldön történik az alkalmazás, így a technológia hozzájárulhat a mezőgazdaság ökológiai lábnyomának csökkentéséhez, miközben figyelembe veszi a fogyasztók elvárásait is.

A Corteva Agriscience belső vetőmag-márkáinak vetőmag-csávázási technológiáiért felelős európai igazgatója, Nicolas Perraud elmondta: „A Corteva Agriscience elkötelezett amellett, hogy a gazdálkodók számára a megoldások széles eszköztárát kínálja a különféle kihívások kezelésére. A vetőmagcsávázás ezen etalonja elősegíti az európai mezőgazdasági termelők számára a termesztés kockázatainak kezelését a vetés és a növekedés korai szakaszai között. A LumiGEN technológiák biztosítják a növények számára a szükséges védelmet vetéskor, így segítik a termelőket a bőséges termés eléréséhez.”

Nicolas Perraud hozzátette: „Reméljük, hogy a vetőmagjaink csávázásának új, innovatív szabványa elősegíti a gazdálkodók számára a hozam és a jövedelmezőség maximalizálását, és lehetővé teszi számukra, hogy jobban megfeleljenek a társadalmi igényeknek, és folyamatosan azt termesszék, ami számít - most és az elkövetkező generációk számára."

lumigen logó

 

Címkék: vetőmag, csávázás, csávázószer, Corteva Agriscience™, LumiGEN™, Brevant™
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Tovább erősítette relatív pozícióját a MATE a QS agrártudományi ...

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem az idei esztendőben is 151-200. helyezést ért el a világ egyik ...