A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius
Genezis Green Max
Terragro Klima febr
 Új vetőmag-csávázási termékek az erősebb növényállományért

Új vetőmag-csávázási termékek az erősebb növényállományért

Hírek - 2019.08.22

A Corteva Agriscience™ LumiGEN™ márkájú technológiája segít a termesztőknek a jövedelmezőség növelésében A Corteva Agriscience által a saját, Pioneer® és Brevant™ vetőmagmárkáira kifejlesztett LumiGEN™ technológia egy prémium vetőmagokra alkalmazott csávázási technológia (SAT, Seed Applied Technology), amely integrált, holisztikus megközelítést kínál annak érdekében, hogy a gazdálkodók maximalizálják termésüket.

Új vetőmag-csávázási termékek az erősebb növényállományért


A termékcsalád magába foglalja a Lumisena™ és Lumiflex™ gombaölő csávázószereket valamint a Lumiposa® rovarölő csávázószert.

Az innovatív precíziós technológiának több változata van, amelyek megóvják a nagy teljesítményű vetőmagtermékek genetikai állományát a rovar- és a gombakártevők ellen, és madárriasztóként is működnek. Továbbá segítenek a magvaknak a környezeti hatásokból adódó stressz, például az időjárási viszonyok változása és az aszály kezelésében is.

Az olajrepce, a kukorica és a napraforgó állományokra elérhető LumiGEN technológiák csökkentik a termesztési kockázatokat, és elősegítik a növények kezdetektől való erőteljes fejlődését, támogatva a talaj és a növény közötti kapcsolatot az erősebb gyökérhálózat révén. A kezelt vetőmagok esetében javul a stressz tűrés és gyorsabb az állománynövekedés, elősegítve a jövedelmezőbb hozamot.

Mivel a vetőmag-csávázási technológia magában foglalja a vetőmag közvetlen kezelését, nem pedig a szántóföldön történik az alkalmazás, így a technológia hozzájárulhat a mezőgazdaság ökológiai lábnyomának csökkentéséhez, miközben figyelembe veszi a fogyasztók elvárásait is.

A Corteva Agriscience belső vetőmag-márkáinak vetőmag-csávázási technológiáiért felelős európai igazgatója, Nicolas Perraud elmondta: „A Corteva Agriscience elkötelezett amellett, hogy a gazdálkodók számára a megoldások széles eszköztárát kínálja a különféle kihívások kezelésére. A vetőmagcsávázás ezen etalonja elősegíti az európai mezőgazdasági termelők számára a termesztés kockázatainak kezelését a vetés és a növekedés korai szakaszai között. A LumiGEN technológiák biztosítják a növények számára a szükséges védelmet vetéskor, így segítik a termelőket a bőséges termés eléréséhez.”

Nicolas Perraud hozzátette: „Reméljük, hogy a vetőmagjaink csávázásának új, innovatív szabványa elősegíti a gazdálkodók számára a hozam és a jövedelmezőség maximalizálását, és lehetővé teszi számukra, hogy jobban megfeleljenek a társadalmi igényeknek, és folyamatosan azt termesszék, ami számít - most és az elkövetkező generációk számára."

lumigen logó

 


Címkék: vetőmag, csávázás, csávázószer, Corteva Agriscience™, LumiGEN™, Brevant™

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...