A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Az adminisztrációban is segít a tankolóautomatika

Hírek - 2019.06.22

Saját fejlesztésű tankolóautomatikáját is bemutatta a siófoki Farkas Szerviztechnika Kft. a hódmezővásárhelyi Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon.

Az adminisztrációban is segít a tankolóautomatika


Az FTS (Farkas Tank System) nevű rendszer kettős azonosításra alkalmas: egy piros kulccsal a tankoló személy neve hívható elő, egy feketével pedig 
a rendszám vagy gépszám, utána bekérik a kilométeróra- vagy üzemóraállást, és már indulhat is a tankolás. A berendezésnek létezik érintőkijelzős verziója is, ám ezúttal a „piszkosabb” munkakörülményekhez kifejlesztett, nagy nyomógombos változatot állították ki. Az eszköz GPRS-kapcsolattal rendelkezik, így az adatok szinte rögtön egy szerverre töltődnek fel, és egy online böngészővel is könnyen elérhetővé válnak. A sofőr és a gép pontos azonosításával mindig követni lehet, ki, mikor, milyen járműbe tankolt. Az FTS előnye, hogy integrálható a cégek saját vállalatirányítási vagy könyvelési rendszereibe: egy fájlt generál, amely utána könnyen beemelhető.

A cég kétféle havidíjat dolgozott ki, az alapszolgáltatás nettó 5000 forintba kerül, az emelt szintű nettó 17 ezerbe, ám ez tartalmazza a tankolóautomata élettartam-garanciáját (kiszállási és javítási díj nélkül), probléma esetén pedig a műszaki kolléga 24 órán belül személyesen segít a felhasználónak, sőt sürgős esetben akár távolról is bele tud nyúlni a rendszerbe. Emelt szintű szolgáltatás esetén a nem megfelelő vételezést is ki tudják szűrni.

A szoftver az adóhatóság előírásainak is megfelel, mivel az összes cég adatait külön kezeli, illetve a rendszer aktuális készletet is tud mondani cégenkénti bontásban (ehhez az ügyfél megfelelő gázolaj-bevételezése is szükséges). Ezáltal lehetővé válik, hogy például egy 9000 literes tartályban több cég is legálisan tárolhassa a gázolaját. Hasznos megoldás, hogy egy automatával két folyadék (például gázolaj és AdBlue) felügyelete is megoldható. Az átfolyási kapacitás 70, illetve 90 liter/perc, vagyis a kisebbikkel személyautó is tankolható. Az AdBlue-tartály szigeteléssel és kabinetfűtéssel ellátott, mert ez az adalék érzékenyebb az alacsony hőmérsékletre. Ha a partner vásárol egy konténerkutat vagy dupla falú műanyag gázolajtartályt, akkor az FTS rendszert is rá tudják helyezni (természetesen a szállítható tartályokra is). Az automata külön is megvásárolható, és minimális változtatással bármilyen meglévő rendszerhez hozzá lehet illeszteni.

Szerző: AgrárUnió

Címkék: tankolóautomatika