A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

Zéró kibocsájtás, maximális erő

Hírek - 2018.12.27

A kezelőt és a kiszolgált állatokat is óvja a Kramer KL25.5eL elektromos rakodógépe, amelynek decemberben adták át az első hazai példányát. Folyamatos üzem mellett 5 órát bír ki egyetlen töltéssel, vagyis megszakított alkalmazásokkal akár egy teljes munkanapot is.

Zéró kibocsájtás, maximális erő


Átadta az első Kramer KL25.5eL elektromos rakodót Magyarországon a forgalmazó Valkon Kft. Új helyén a gép feladata főként az etetőkocsi ellátása lesz, és normál használat, folyamatos munka mellett 5 üzemórát bír majd egy töltéssel üzemelni. Töltése ugyanakkor egyszerű, és két etetési ciklus között elvégezhető.

Az új tulajdonosok a zéró károsanyag-kibocsájtás és az alacsony üzemeltetési költségek miatt döntöttek úgy, hogy ezt a rendszert választják egy dízelüzemű helyett. Az elektromos rakodót hosszított gémmel rendelték, így a kibillentési magasság 2620 mm, a rakodási magasság pedig 3280 mm. Emelési képessége a hosszított gémmel 1600 kg.
A kompakt, négykerék-kormányzású, könnyen manőverezhető rakodót két elektromos motorral szerelték fel. Az egyik a hajtásért felel, a másik a hidraulikát működteti.

Forrás:  Valkon Kft.

Címkék: állattenyésztés, Kramer, rakodógép, elektromos, Valkon Kft., zéró emisszió