A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis
Corteva Verben Queen

A Hofferek korába repült vissza a Continental

Hírek - 2018.10.28

A globális traktorabroncs-piac forgalma pár éven belül meghaladhatja a 8 milliárd dollárt. A pneumatikus változatot a Continental honosította meg Európában kereken 90 évvel ezelőtt, amikor a hazai földeken még Hofferek dolgoztak.

A Hofferek korába repült vissza a Continental


Ritka évfordulóról emlékezett meg a német Continental vállalat. Kereken 90 évvel ezelőtt ők vezették be az európai piacra az első pneumatikus traktorabroncsokat, amivel forradalmasították a mezőgazdaságot. Ne feledjük, hogy 1928-ban még a Fordson és az International Harvester (IH) által gyártott Farmall erőgépek vetélkedtek egymással, idehaza pedig az izzófejes motorral ellátott HSCS (Hoffer) számított a legmenőbbnek.

Az 1920-as években még épphogy lejárt a gőzhajtású mezőgazdasági gépek kora, és a keményen zötykölődő fémkerekek helyett alkalmazott, levegővel töltött gumitömlők tényleg valódi innovációnak számítottak. Európa első pneumatikus traktorabroncsa a Continental T2 volt, amelyet 4 esztendő múlva követett a módosított futófelületű, jobb kapaszkodóképességű T3 AS változat.

A mezőgazdasági abroncsok piaca 2016-ban már 5,4 milliárd dolláros forgalmat bonyolított globálisan. Az előrejelzések szerint ez 2022-ben a 8,25 milliárdot is elérheti, amelyből Európa 11-12 százalékkal veszi ki a részét. A legnagyobb fejlődés előtt az ázsiai, csendes-óceáni térség áll, különösen India, Kína és Thaiföld, valamint az afrikai kontinens.Szerző: AgrárUnió

Címkék: traktor, gumiabroncs, Continental, pneumatikus, évforduló