A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Minden ötödik hústermék hamis

Hírek - 2018.09.14

A britek nem lehetnek biztosak abban, hogy valóban olyan hústerméket vásároltak maguknak, amelyet az élelmiszercímkén megjelenítenek a forgalmazók. Egy közelmúltbeli vizsgálat szerint minden ötödik áru hamis.

Minden ötödik hústermék hamis


A címkén nem szereplő állatok DNS-ét is megtalálták brit élelmiszertermékekben. Minden ötödik minta esetében ezt tapasztalták a 2017-es vizsgálatok során, sőt némelyikben négy különböző húsfélét is észleltek.

A brit Élelmiszer-szabványügyi Ügynökség (FSA) 665 terméket vett alaposabb szemrevételezés alá, és közülük 145-ben talált nem odaillő összetevőt a BBC jelentése szerint. Az eljárás során éttermek és szupermarketek kínálatából is válogattak. Előfordult, hogy a címként feltüntetett húsféle nem is szerepelt a termékben.

Leggyakrabban a bárányhúst próbálták mással helyettesíteni, de nem kell megijedni, mert a csalást legtöbbször marhahús hozzáadásával hajtották végre. Emellett sertés-, csirke- és pulykahús került még a drágán értékesített bárányhúsba „pótlékként”. Elsősorban a darált húsokat, kolbászokat és a – briteknél népszerű – curryvel ízesített éttermi húsételeket hamisították meg ilyen módon.

 
Szerző: AgrárUnió


Címkék: bárány, élelmiszeripar, hús, Nagy-Britannia, hamisítás

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...