
Minden ötödik hústermék hamis
Hírek - 2018.09.14
A britek nem lehetnek biztosak abban, hogy valóban olyan hústerméket vásároltak maguknak, amelyet az élelmiszercímkén megjelenítenek a forgalmazók. Egy közelmúltbeli vizsgálat szerint minden ötödik áru hamis.
A címkén nem szereplő állatok DNS-ét is megtalálták brit élelmiszertermékekben. Minden ötödik minta esetében ezt tapasztalták a 2017-es vizsgálatok során, sőt némelyikben négy különböző húsfélét is észleltek.
A brit Élelmiszer-szabványügyi Ügynökség (FSA) 665 terméket vett alaposabb szemrevételezés alá, és közülük 145-ben talált nem odaillő összetevőt a BBC jelentése szerint. Az eljárás során éttermek és szupermarketek kínálatából is válogattak. Előfordult, hogy a címként feltüntetett húsféle nem is szerepelt a termékben.
Leggyakrabban a bárányhúst próbálták mással helyettesíteni, de nem kell megijedni, mert a csalást legtöbbször marhahús hozzáadásával hajtották végre. Emellett sertés-, csirke- és pulykahús került még a drágán értékesített bárányhúsba „pótlékként”. Elsősorban a darált húsokat, kolbászokat és a – briteknél népszerű – curryvel ízesített éttermi húsételeket hamisították meg ilyen módon.
Szerző: AgrárUnió
Címkék: bárány, élelmiszeripar, hús, Nagy-Britannia, hamisítás
Tájékoztatás az állatok ártalmatlanításáról ragadós száj- és ...

Semmit sem teszünk az aflatoxin ellen?

Tovább csökkent a mezőgazdaságigép-forgalom

Hogyan segíthetik a gazdálkodókat a szaktanácsadók?

Akár 89,6 millió forint a fiatal gazdáknak!

Ragadós száj- és körömfájás járvány kapcsán elrendelt hazai ...

Talajfertőtlenítés, helyesen! – A fertőtlenítés okai, ...

A 21. század gyermekei: kütyü kontra paripa – Lovas fejlesztés: a ...

Egyensúly a szakértelem és a megfizethetőség között

Az áttelelt repce okszerű indítása