Iratkozzon fel hírleveleinkre, hogy naprakész, gazdálkodásához létfontosságú tartalmakhoz juthasson!
Hírek - 2018.09.14
A britek nem lehetnek biztosak abban, hogy valóban olyan hústerméket vásároltak maguknak, amelyet az élelmiszercímkén megjelenítenek a forgalmazók. Egy közelmúltbeli vizsgálat szerint minden ötödik áru hamis.
A címkén nem szereplő állatok DNS-ét is megtalálták brit élelmiszertermékekben. Minden ötödik minta esetében ezt tapasztalták a 2017-es vizsgálatok során, sőt némelyikben négy különböző húsfélét is észleltek.
A brit Élelmiszer-szabványügyi Ügynökség (FSA) 665 terméket vett alaposabb szemrevételezés alá, és közülük 145-ben talált nem odaillő összetevőt a BBC jelentése szerint. Az eljárás során éttermek és szupermarketek kínálatából is válogattak. Előfordult, hogy a címként feltüntetett húsféle nem is szerepelt a termékben.
Leggyakrabban a bárányhúst próbálták mással helyettesíteni, de nem kell megijedni, mert a csalást legtöbbször marhahús hozzáadásával hajtották végre. Emellett sertés-, csirke- és pulykahús került még a drágán értékesített bárányhúsba „pótlékként”. Elsősorban a darált húsokat, kolbászokat és a – briteknél népszerű – curryvel ízesített éttermi húsételeket hamisították meg ilyen módon.
Szerző: AgrárUnió
LEGOLVASOTTABB HÍREK
Külön hozzájárulás szükséges a viselkedésalapú cookie-k használatához. A hozzájárulást aktív magatartással kell megadni (pl. üres checkbox bepipálása, OK gomb). Ha nem járul hozzá, legyen egy NEM, NEM JÁRULOK HOZZÁ lehetőség. Az érintettnek lehetőséget kell biztosítani, hogy a hozzájárulását később visszavonja (pl. a profil oldalon, vagy felugró ablakban).
A weboldal működését biztosító alapvető cookie-k (pl. nyelv, kosár, session, felhasználói környezet stb.) esetén nem szükséges hozzájárulást kérni!