A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis

AZOTER® baktériumtrágyát a tavasziak alá! – A gazdaságos NPK körforgás!

Hírek - 2017.02.12

Az AZOTER® talaj-baktériumtrágya tavaszi kijuttatásával új erőre kap a talajélet. A kultúrnövény növekedésével azonos ütemben, folyamatosan biztosítja a növény számára 
a szükséges mennyiségű tápanyagot, mivel az AZOTER®-ben lévő baktériumok megkötik és felvehető állapotba hozzák a levegő nitrogénjét, elősegítik a talajban lévő foszfor és kálium felvételét.

AZOTER® baktériumtrágyát a tavasziak alá! – A gazdaságos NPK körforgás!


Gondoskodnak a talajba került elhalt szerves anyagok lebontásáról, amelyből a növény számára további értékes nitrogént, foszfort és káliumot tesznek elérhetővé. Ez a mikrobiológiai körforgás biztosítja az optimális tarlókezelést és a növények számára szükséges NPK arányt.

pE hatékony körforgás eredményeként javul a talaj biológiai, kémiai és fizikai állapota, ezáltal a talaj lazábbá, szellősebbé válik, ami megkönnyíti a talajműveleteket, és jelentős üzemanyag megtakarítást eredményez. A növény gyökérzete 25%-kal növekszik, ezáltal jobban bírja a szélsőségesebb, csapadékos és aszályos időszakokat. A kultúrnövény ellenállóbb, többek között a kórokozó penészgombákkal és szkleróciumokkal szemben, a környezetbarát technológia révén nincs nitrogénterhelés. 
Az AZOTER® talaj-baktériumtrágyát a tavaszi vetésű növényeknél – mint például a kukorica, cukorrépa, napraforgó, tavaszi gabonák, pillangósok, burgonya, zöldségek, szőlő és virágok – vetés, ültetés előtt alkalmazzuk 10 liter/hektár dózisban, ha 
a talaj hőmérséklete eléri az 5 °C-ot. Vetés előtt vagy a vetéssel egy menetben a talajra kell permetezni, és egyszerre a vetés mélységébe kell beforgatni. Az AZOTER® baktériumtrágya a körforgás alapján hektáronként 180 kg nitrogént, 80 kg foszfort és 30 kg káliumot juttat a növény gyökérzetéhez.

Az AZOTER® talaj-baktériumtrágya annyi nitrogént biztosít a tavaszi vetésű növényeknek, hogy további nitrogénpótlás nem szükséges.

Előnyei AZOTER® baktériumtrágyával:

• 
mobilizálja a mikro- és makroelemeket
• 
a baktériumok által termelt auxinok és gibberellin serkentik a növény növekedését és fejlődését
• 
termelt vitaminok a betegségekkel szemben ellenállóvá teszik a növényt
• 
gyorsítja a tarló és a növényi maradványok lebomlását
• 
segíti a természetes humuszképződést
• 
a Trichoderma és a Coniothyrium gombák a talajban lévő penészgombákat és szkleróciumokat parazitálják, életterüket csökkentik
• 
pillangós növényeknél plusz nitrogént juttat a növények gümőihez
• 
gazdaságos, költséghatékony, magasabb hozamot eredményez

További hasznos információért tekintse meg a www.pannon-trade.com honlapunkat, illetve munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére.

PANNON-TRADE Kft.
www.pannon-trade.com
Dunántúl és Pest megye: +36-70-620-4301
Duna-Tisza köze és Tiszántúl: +36-70-620-4286


Címkék: