A magyar gazdálkodók szakmai közössége
AgroMashExpo
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény
Corteva 2023 jan TEFLIX

Az Amazone viszi tovább a Vogel & Noot ekéit

Hírek - 2016.11.10

Pénzügyi nehézségei támadtak, és csődbe jutott a mezőgazdasági gépek előállításával foglalkozó osztrák Vogel & Noot, amelynek mosonmagyaróvári ekegyárát az Amazonen-Werke Kft. német anyavállalata, az Amazone Group vásárolta meg. Az ígéretek szerint hamarosan újraindul a termelés, s a szerviz- és alkatrészellátás is zavartalanul folytatódik majd.

Az Amazone viszi tovább a Vogel & Noot ekéit


A wartbergi székhelyű Vogel & Noot Landmaschinen GmbH & Co KG a nyár legvégén vált fizetésképtelenné, és ezzel egy nagy múltú gyártóvállalat tűnik el a palettáról. A közel másfél évszázada alapított cég 1922 óta foglalkozik ekék előállításával, és ez a hagyomány nem szakad meg, hiszen az egyik vetélytárs, a német Amazone nemcsak továbbviszi a termékeket, de azok folyamatos fejlesztésében is gondolkodik. „Jelenleg a pénzügyi átvilágítás, a gyártósorok felülvizsgálata és a rendelkezésre álló munkaerő felmérése folyik, előreláthatólag 2017. év elején pedig beindul az alkatrészellátás” – tudtuk meg Kovács Tamástól, a debreceni központú Amazonen-Werke Kft. ügyvezetőjétől.

A gyártást fokozatosan indítják újra, és ennek érdekében elvégeztek egy európai szintű piackutatást, hogy megállapíthassák, mely termékek kerültek eladásra legnagyobb darabszámban az elmúlt években. A felmérés eredményeként a termelés egyelőre az M, XM, XMS, XS, XS-Pro típusjelű váltvaforgató ekékre korlátozva folytatódik, ám a gyártást hamarosan szélesebb körre is kiterjesztik. Az eszközök zöld színre festve, Cayros márkanéven kerülnek forgalomba, amivel az Amazone 2013-ban elindított s az eddigi öt- és hatvasú termékekből álló kínálata a felvásárlás révén jelentősen kibővül.

ktKovács Tamás tájékoztatása szerint az értékesítést és az alkatrészellátást a magyarországi leányvállalat fogja végezni, és eleinte évi 30-60 darab eke eladására számítanak, amire természetesen a szervizoldalról is felkészültek. Kettéosztották az országot, hogy a szolgáltatás magasabb minőségi szintre léphessen, és Nyugat-Magyarországra már fel is vettek egy szervizvezető kollégát, illetve egy szervizszerelőt a megszűnő Vogel & Noottól, így már kilencfős szervizcsapattal várják a következő esztendőt. „Ha minden a tervek szerint alakul, a januári AGROmashEXPO–AgrárgépShow kiállításon az új ekéink közül is szerepel majd valamelyik a standunkon – bizakodott az ügyvezető. – Addig pedig, kedvcsinálóként, előrerendelési akciót indítunk, amelynek keretében a gazdálkodók most még kedvezőbb feltételekkel juthatnak hozzá termékeinkhez.”

Akik tehát megkedvelték és szívesen használták a Vogel & Noot ekéket, azok továbbra is megtalálják a kiváló ár-érték arányt képviselő, jól ismert és bevált technikát a piacon – csupán új köntösbe öltöztetve. Kovács Tamás információi szerint a csődbe ment osztrák vállalat többi termékének elállítása megszűnik.
Szerző: AgrárUnió


Címkék: