1956-os Tokaj Aszú imázsfilm
A Nemzeti Borkiválóság Program keretében elkészült az 1956-os Tokaji Aszú átpalackozásával kapcsolatos összefoglaló film. Az imázsvideó bemutatja a termőhelyet, a Nemzeti Borvagyon pincéjét és magát a technológiai folyamatot. Ilyen mennyiségben, ilyen típusú átpalackozást még nem végeztek Magyarországon, de a világon is egyedülálló feladat.
A hatvanéves borokat először érzékszervi bírálat alá vetette az Országos Borszakértő Bizottság, majd steril laborkörülmények között analitikai vizsgálatokkal is igazolták a bor eredetét. Az 1956-os év fantasztikus borévjárat volt, hasonlóképp az 1947-es és 1972-es évekhez, amelyeket az évszázad boraiként tartanak számon. A Nemzeti Borvagyon csaknem 300 ezer palack Tokaji Aszút és egyéb borkülönlegességet tartalmaz, a legkorábbiakat 1865-ben palackozták.
A videó forrása: Gyár Utómunka Kft.
Forrás: FM Sajtóiroda