A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Queen 2023. ápr. 1-15
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius
Genezis Green Max

A szüret egy igazi ünnep Szekszárdon

A szüret egy igazi ünnep Szekszárdon

Hírek - 2016.09.19

A hagyományoknak megfelelően idén ismét nagyszabású, négynapos rendezvény keretében ünneplik a szüretet Szekszárdon. Az összművészeti fesztivál nyitórendezvényén Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára köszöntötte a résztvevőket.

A szüret egy igazi ünnep SzekszárdonAz államtitkár beszédében kiemelte: a borvidéken működő nagyüzemek mellett a kis- és közepes méretű családi gazdaságokról is elmondható, hogy egyre nagyobb igényt mutatnak a fejlesztésekre. A borvidék jelentős fejlődésen megy keresztül, melynek köszönhetően növekszik azoknak a pincészeteknek a száma, amelyek nemzetközi mércével mérve is versenyképes borokat palackoznak.

A kormány elkötelezett a jelentős hagyományokkal rendelkező, munkaerő igényes ágazat támogatása iránt. A Vidékfejlesztési Program tervezésekor éppen ezért egy új intézkedés bevezetésével mintegy 40 milliárd forint jutott a borászat fejlesztésére. A 2016. szeptember 12-től pályázható kiírás lehetőséget biztosít új borászati gépek, technológiai berendezések beszerzésére, meglévő technológia vagy gépek korszerűsítésére, illetve építéssel járó fejlesztési beruházások megvalósítására. A Szekszárdon és térségében tevékenykedő borászok számára egyaránt nagy lehetőséget kínál a pályázat – mondta el.

Kis Miklós hangsúlyozta: az elmúlt időszakban hallható rémhírekkel ellentétben a Miniszterelnökség nem tervezi a pályázat első szakaszának vége előtt a felhívás felfüggesztését. A rugalmas, gazdabarát rendszernek köszönhetően a pályázat megjelenését követően két hónap felkészülési idő, valamint a felhívás megnyitása után, értékelési szakaszonként egy-egy hónap áll rendelkezésre a támogatási kérelmek benyújtására.

A Szekszárdi Szüreti Napok a hétvégén kiváló lehetőséget teremtenek közel 40 helyi pincészet bemutatkozásához, valamint a legfinomabb szekszárdi borok megkóstolásához. A forgatagba látogatók a bor és kultúra tökéletes elegyét felsorakoztató igényes programokkal, kiállításokkal, ízekkel és illatokkal találkozhatnak.

 
Forrás: Miniszterelnökség Fotó: Steiner Viktor/kadarka.net


Címkék:

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...