A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Queen 2023. ápr. 1-15
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius
Genezis Green Max

Véget ért a hazai termékek idei versenye

Véget ért a hazai termékek idei versenye

Hírek - 2016.09.12

Minőség, megbízhatóság, élelmiszerbiztonság, egészségtudatosság, a középpontban pedig a magyar fogyasztó – ez volt az egyik fő üzenete a 11. Coop Rally-nak, amelynek kétnapos rendezvénysorozata ma este zárult Velencén.

Véget ért a hazai termékek idei versenye


A verseny győztese a Szatmári Malom Kft. lett, a második helyen az Alföldi Tej Kft.kettőse, a harmadik helyen a LISSÉ Édességgyár Kft. csapata végzett. A díjakat Csepeli Lajos, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke és Tóth Géza vezérigazgató adta át. A Földművelésügyi Minisztérium különdíját a TUTTI Élelmiszeripari Kft.vehette át, a Sky Marketing Csoport különdíját Széles Anikó, a Sky Marketing Kt. ügyvezető igazgatója a Mecsek FüszértZrt. vezetőjének adta át.

Nyolc helyszínt érintő dunántúli körúttal kezdte történetének második évtizedét a Coop Rally. A térség nyolc meghatározó szereplője(Székesfehérvár: Alföldi Tej Kft., Rábapatona: TUTTI Élelmiszeripari Kft., Szombathely: Hétforrás Zrt., Sárvár: Sága FoodsZrt., Keszthely: LISSÉ Édességgyár Kft., Alsómocsolád: Pick Szeged Zrt., Pécsvárad: Mecsek FüszértZrt. és Szekszárd: TOLNATEJ Zrt.) fogadta a magyar élelmiszerforgalmazó kereskedelmi lánc immár hagyományos szakmai programjának mintegy kilencven cég képviseletében jelenlevő résztvevőit. A Coop Rally az úttörője volt annak, hogy minél több minőségi magyar termék kerüljön a magyar fogyasztók asztalára. A kezdeményezés mind sikeresebb, a kormány több programja támogatja ezt a célt, a rendezvény fővédnöke immár hatodik alkalommal dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Képviseletében dr. Nagy István, a minisztérium parlamenti államtitkára a program tapasztalatait összegezve kiemelte,a Coop Rallynak is köszönhető, hogy a magyar élelmiszeripari termékek részesedése a piacon immár 85 százalék, és arra kell törekedni, hogy az alapanyag-termelők, a feldolgozók és a kereskedők a jövőben is egyaránt kiválóan végezzék munkájukat, és vigyázzanak a belső egyensúlyra, mert ez a siker záloga.
A COOP Gazdasági Csoport a társadalmi szerepvállalásban is több sikeres és hasznos tevékenységgel van jelen. Olimpiai évben ennek különös jelentősége van, hiszen a cég a Magyar Olimpiai Bizottság gyémánt fokozatú támogatója. Ezúttal a program öt állomásán részt vett két sikeres olimpikon, Kökény Beatrix és Imre Géza, együtt hat olimpiai érem birtokosai. A népszerű házaspár természetes közvetlenségével ezúttal is kivívta minden jelenlevő szeretetét és tiszteletét. Csepeli Lajos, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke és Tóth Géza vezérigazgató emléklapot adott át nekik, megköszönve, hogy a „szurkolók millió mellett a rendezvény vendégeit is különleges élményekkel és felejthetetlen pillanatokkal ajándékozták meg”.

A velencei záró esten többen megjegyezték, hogy a rallyknak természetüknél fogva általában egy győztesük és néhány helyezettjük, illetve különdíjasuk van, ennek a rendezvénysorozatnak azonban – az előző tíz alkalomhoz hasonlóan -ezúttal is országszerte sok százezer nyertese van: a magyar fogyasztó, aki bizton számíthat a jövőben is a minőségi magyar élelmiszerre.


Címkék:

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...