A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis
Corteva Verben Queen

Kis hírek a nagyvilágból

Hírek - 2016.09.07

Új dupla tárcsás csoroszlya Az Amazone a Cirrus 6003-2 és a 6003-2C típusú, 6 méteres vetőkombinációit az új TwinTeC+ dupla tárcsás csoroszlyával mutatta be.

Kis hírek a nagyvilágból


Ezzel a Cirrus az első olyan Amazone vetőgép, amely az adott üzemi körülményektől függően választható módon a már bevált RoTeC egytárcsás vagy az új TwinTeC+ dupla tárcsás csoroszlyával szerelhető fel. Az utóbbi elsősorban a kemény, száraz és rögös vetési körülmények között, erősen változó talajokon és lejtős területeken, valamint szerkezet nélküli telephelyeken lehet ideális megoldás. A TwinTeC+ egységgel a Cirrus 10–20 km/h sebességgel halad optimálisan. Számos műszaki újdonságot tartalmaz, így rendelkezik a csoroszlyanyomás fokozatmentes, hidraulikus beállításával 15–100 kg között. A 380 mm átmérőjű, rendkívül robusztus dupla tárcsás csoroszlyák egy-egy csoroszlyatartó alaptesten vannak elhelyezve. Teljesen nyomkövető a minden csoroszlya mögött elhelyezett, gumiabroncsozású, 380 mm-es Control+ mélységmegvezető görgő. Ezt egy speciális, nemesacélból készült keréktartóval rögzítik az adott csoroszlyatartón. A könnyű, közepes vagy nehéz talajokhoz beállítva, választható módon 50 mm, 65 mm vagy 80 mm szélességű mélységmegvezető görgővel lehet felszerelni.

amazon

Pöttinger logisztikai központ

Júliusban megkezdődött a Pöttinger új alkatrészellátó központjának kivitelezése az osztrák vállalat grieskircheni „főhadiszállásának” szomszédságában. A 2017 elején elkészülő, 7000 négyzetméteres logisztikai létesítményben mintegy 50 000 eredeti, minőségi alkatrészt tárolnak majd. A mai mezőgazdasági termelésben a gyors alkatrészellátás alapvető követelmény a gazdálkodók részéről. A Pöttinger az ultramodern központ révén napi 800 partnerét lesz képes kiszolgálni, és a tervek szerint 3,5 millió terméket küld majd ki évente.

pöttinger


Címkék: