TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 88.159,16 Ft (tonna)
Napraforgómag: 239.125,61 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 80.915,04 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 85.038,42 Ft (tonna)
Repcemag: 215.601,36 Ft (tonna)
Full-fat szója: 206.538,43 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 612 Ft
Benzin ára: 598 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 399,36000
USD: 367,97000
CHF: 417,15000
GBP: 476,71000
Hirdetés
Mesterfokon a húsokról

Mesterfokon a húsokról

Hírek - 2016.06.02

Több mint 1,7 milliárd forintos fejlesztést hajtott végre bicskei telephelyén a Magyarországon 25. születésnapját ünneplő SPAR csoport. A beruházás révén létrejött a REGNUM Húsüzem és Oktatóközpont. A korábban csak húsüzemként működő REGNUM Húsüzem mostantól szakmai műhelyként is funkcionál.

Tisztelt Látogatónk!

A cikk megtekintése előfizetéshez kötött!

Amennyiben rendelkezik online előfizetéssel, jelentkezzen be az előfizetéshez tartozó felhasználói fiókba.

Belépés

Ha még nem előfizetőnk, ismerje meg előfizetési ajánlatainkat, hogy hozzáférhessen lapunk korábbi cikkeihez is!


Erwin Schmuck ügyvezető igazgató köszöntőbeszédében hangsúlyozta az Oktatóközpont létrejöttének jelentőségét, mint elmondta, Magyarországon egyre kevesebben választják az hús- és hentesáruszakmát, és közülük is igen sokan külföldre távoznak. Reményei szerint az oktatóközpont, illetve a középfokú és felsőfokú intézményekkel kötött együttműködések, a duális képzésben való részvételük hozzájárul ahhoz, hogy a szakemberek Magyarországon képzeljék el a jövőjüket. Dr. Németh Antal, a Vágóállat- és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke felszólalásában a Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegy jelentőségét ismertette. Kitért arra is, hogy ennek elnyerését komoly vizsgálatok előzték meg, az ellenőrzéseik a cím birtoklása alatt továbbra is folyamatosak lesznek. Horváth Ferenc, a REGNUM Húsüzem és Oktatóközpont vezetője prezentációjában szintén hangsúlyozta, a védjegy garantálja, hogy a sertés magyar termelőktől került beszállításra, kizárólag GMO-mentes gabonán nevelkedett, valamint azt, hogy a húsa meghatározott márványozottsággal és sajátos, különleges ízzel és illatvilággal rendelkezik. 
A sajtótájékoztató után lehetőség nyílt a húsüzem és az oktatóközpont, az ott alkalmazott technikai fejlesztések megtekintésére. A 10 900 négyzetméteresre nőtt üzemben tavaly 3000 szarvasmarhát és 600 ezer darab félsertést dolgoztak fel, aminek eredményeként 1,6 millió kilogramm bontott marhahús és 14,6 millió kilogramm bontott félsertés került az üzletekbe.

 




Szerző: Szöőr Bea

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Jelentős támogatás jut az erdőterületek növelésére

Április 2-ától nyújthatják be az érintettek támogatási kérelmeiket az új erdőtelepítési pályázatra – hívta ...