TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.435,53 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.567,17 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 68.437,43 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.382,91 Ft (tonna)
Repcemag: 173.966,47 Ft (tonna)
Full-fat szója: 220.650,66 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 618 Ft
Benzin ára: 610 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 390,17
USD: 358,68
CHF: 402,97
GBP: 463,56
Hirdetés
Átvette diplomáját az agrárium következő generációja

Átvette diplomáját az agrárium következő generációja

Hírek - 2024.06.25

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán csaknem kétszáz hallgató szerzett diplomát a most záruló félévben. A végzettek a Főépület Díszudvarán, ünnepélyes keretek között tettek esküt az agrárium szolgálatára és kapták meg okleveleiket.

- A Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar célja, hogy sajátos, sokszínű arculatával és hagyományaival sokrétű, kiemelkedő tudományos és oktatási központtá váljék, amely tudományos körökben nemcsak hazánkban, hanem nemzetközi szinten is elismerést vív ki. Tudományos tevékenységünk mottója: integrált fejlesztések és tudásmegosztás a versenyképes agrárium, az etikus élelmiszerelőállítás és a környezeti fenntarthatóság támogatására. Meggyőződésünk, hogy karunk a tágabb régió vállalkozásai számára tud értékes, a gyakorlatban közvetlenül felhasználható tudást szolgáltatni, ezzel támogatva versenyképességük javítását és a termelésük fenntarthatóságának fokozását – mondta ünnepi beszédében Stündl László, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar (MÉK) dékánja.
Átvette diplomáját az agrárium következő generációja
A 2023/2024-es tanév tavaszi félévében 190 hallgató teljesítette a diplomaszerzés feltételeit az agrárkaron alap- és mesterképzésben, felsőoktatási szakképzésben és szakirányú továbbképzésben.
Átvette diplomáját az agrárium következő generációja
A végzős hallgatók közül 18-an kaptak kitüntetéses, 45-en kiváló, 46-an jeles, 43-an jó és 15-en közepes oklevelet.
Átvette diplomáját az agrárium következő generációja
A diplomaosztó ünnepségen címzetes egyetemi tanári címben részesült Béri Béla nyugalmazott egyetemi docens. A Debreceni Egyetem Rektorának Elismerő Oklevele kitüntetést, valamint Pro Facultate Juventutis díjat kapott Kiss Nikoletta, a DE MÉK Hallgatói Önkormányzatának elnöke.
Átvette diplomáját az agrárium következő generációja
A Debreceni Egyetem Kiváló Hallgatója kitüntetést Móricz Tímea Julianna osztatlan agrármérnöki mesterszakos hallgató vehette át. A DE Hallgatói Önkormányzata Elnökségének Elismerő Oklevelét kapta Hajdú Péter agrármérnöktanári mesterszakos hallgató, Pósalaki Rebeka természetvédelmi mérnöki mesterszakos hallgató, valamint Uzonyi Lívia élelmiszerbiztonsági és –minőségi mérnöki mesterszakos hallgató.
Átvette diplomáját az agrárium következő generációja
A DEHÖK Elnökének és Alelnökének Elismerő Oklevele kitüntetésben részesült Bocskai István Péter természetvédelmi mérnöki alapszakos, Sándor Fanni mezőgazdasági felsőoktatási szakképzésben végzett hallgató és Spisák Mária élelmiszerbiztonsági és –minőségi mérnöki mesterszakos hallgató.

DETEP oklevelet kapott a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjában végzett tevékenysége elismeréseként Amalina Nadya Nurul, Bensassi Sallouha, Bátori Gábor, Eged Bence József, Huszti Bence, Juhos Roland, Kiss Nikoletta, Menyhárt Endre, Nagy Ildikó Alexandra, Pálóczi Szilvia, Pósalaki Rebeka, Rivera Geremie Barcheta, Szabó Judit, Szanyi Dóra és Uzonyi Lívia.
Átvette diplomáját az agrárium következő generációja
Címzetes egyetemi docensi címet vehetett át Papp Zsolt György vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár, továbbá tiszteletbeli docensi címet kapott Szabó Emese, a KITE Zrt. rendszerfejlesztési igazgatója.

Ismételt tiszteletbeli docensi címet vehetett át Kiss Erzsébet, az IKR Zrt. fejlesztési vezetője, Kőrös Gyula vállalkozó, Matyasovszki István, a Sumi Agro Hungária Kft. kutatási vezetője, Miskucza Péter, a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. agrárgazdasági igazgatója, Molnár István, az Agrár-Béta Kft. ügyvezetője, Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke, Roszik Péter, a Biokontroll Hungária Kft. ügyvezetője, valamint Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere, a NAK Hajdú-Bihar vármegyei szervezetének elnöke, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának tagja.
Átvette diplomáját az agrárium következő generációja
A DE Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Publikációs Díja elismerést Dobránszki Judit tudományos tanácsadó, az Agrár Genomikai és Biotechnológiai Központ vezetője vehette át, a DE Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Év Szerzője Díját pedig az Agrár Genomikai és Biotechnológiai Központ egyetemi tanára, Kusza Szilvia kapta.

Átvette diplomáját az agrárium következő generációjaForrás: DE. Sajtóközpont - ÉE

Címkék: debreceni egyetem
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Újra érték a minőség – Diskurzus Bene Zoltánnal, a Karintia Kft. ...

A kalászosok, különösen a lágybúza tekintetében Magyarországon abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a ...