TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.094,20 Ft (tonna)
Napraforgómag: 155.194,32 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 66.682,42 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.633,74 Ft (tonna)
Repcemag: 167.114,95 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.655,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 392,92
USD: 360,91
CHF: 402,89
GBP: 467,23
Hirdetés
Alapkőletételi ünnepség Ludwigshafenben: A BASF új fermentáló üzemet épít növényvédőszerek gyártására

Alapkőletételi ünnepség Ludwigshafenben: A BASF új fermentáló üzemet épít növényvédőszerek gyártására

Hírek - 2024.03.25

Kétszámjegyű millió euró nagyságrendű beruházás. A biológiai és biotechnológiai növényvédőszerek portfóliójánakmegerősítése. Újabb lépés a ludwigshafeni gyártási folyamatok átalakításában.

A BASF megkezdte a biológiai és biotechnológiai alapú növényvédő szerek új fermentációs üzemének építését Ludwigshafenben. A gyár várhatóan 2025. második felében kezdi meg működését, és biológiai gombaölő szereket és biológiai vetőmagkezelő termékeket fog gyártani. A jelenlegi tervek alapján 30 embert foglalkoztatnak majd a termelésben, a logisztikában, a mérnöki és karbantartási munkákban. Az üzemben olyan termékeket állítanak majd elő, amelyek többek között a biológiai gombaölő szerek és a biológiai csávázás terén éértéket teremtenek a gazdálkodók számára. A tervek szerint a BASF e az üzemet az Inscalis® (egy gombatörzsből származó új rovarölő szer) fő alkotóelemének előállítására is használni fogja. Az üzem mikroorganizmusok segítségével alakítja majd át a megújuló nyersanyagokat, például a glükózt a kívánt termékké – ezt az eljárást nevezzük fermentációnak. „Úgy látjuk, hogy egyre nő a kereslet a biológiai növényvédőszerek iránt. Ez a beruházás egy fontos lépést jelent egy még erősebb és versenyképesebb portfólió kialakításában ezen a területen” - mondta Marko Grozdanovic, a BASF Mezőgazdasági Megoldások divíziója globális stratégiai marketingért felelős vezető alelnöke. „A fermentáció ráadásul egy olyan, kifejezetten rugalmas technológia, amellyel a jövőben még több innovatív, biotechnológiai eredetű terméket tudunk majd a piacra vinni.”

„Ez a fejlesztés a ludwigshafeni gyártelepünkön végzett gyártást illetően egy újabb lépés a megújuló nyersanyagokon alapuló, alacsonyabb energiaintenzitású, innovatív gyártási folyamatokra való átállásban” – mondta Christian Aucoin, a BASF Mezőgazdasági Megoldások divíziója globális működésért felelős vezető alelnöke. "A telephely kiváló infrastruktúrájának, a már meglévő, nagy teljesítményű termelési szervezetbe való integrációnak és a közeli kutatási egységek, például a fehér biotechnológiában kutatást végző White Biotechnology, jelenléte miatt kiváló szinergiákat kínál."

Címkék: basf
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Asszisztált biotechnika haszonállatokban – Kiskérődzők és ...

Manapság már az embrióátültetés a hasznonállat-tartás, az állatvédelem, az őshonos fajták megőrzése ...