TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 645 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,83000
USD: 367,33000
CHF: 405,35000
GBP: 462,58000
Hirdetés
Könyvelőket, adótanácsadókat minősítő rendszert vezetett be az Adótanácsadók Egyesülete

Könyvelőket, adótanácsadókat minősítő rendszert vezetett be az Adótanácsadók Egyesülete

Hírek - 2016.04.26

A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete XIX. Országos Adójogi konferenciáján adott át első ízben tagjainak minősítő védjegyet és oklevelet, mellyel segít a megbízható könyvelőt, adótanácsadót kereső vállalkozásoknak. A cégek az egyesület honlapjáról választhatják ki a legmegfelelőbb szolgáltatót hely, szakmai tapasztalatok és ezután már minősítés alapján is. „Remélem, hogy a jövőben ezek a védjegyek egyfajta iránytűként fognak szolgálni a vállalatok számára a partnereik kiválasztásában.”- mondta el Zara László, az Adótanácsadók Egyesületének elnöke.

A szervezet úgy alakította ki a minősítési feltételeket, hogy azok valóban garanciát jelentsenek viselőjük magas szintű szakmai munkájára, ugyanakkor teljesíthetőek, legyenek. A két fokozatú minősítéssel szeretnének könnyen értelmezhető visszajelzést adni arról, hogy ki mennyit tesz szakmai fejlődéséért, és további erőfeszítésekre ösztönözni a tagokat. „A minősítési rendszer kialakításával szeretnénk helyzetbe hozni a valóban minőségi szolgáltatást nyújtó tagjainkat. Biztosak vagyunk benne, hogy a naprakész, összevethető adatokat tartalmazó adatbázis segíti a számviteli szakma, a vállalkozások és hatóságok közötti bizalom megerősödését, a szakma tisztulását.” – emelte ki Zara László.

Azonban a célt csak a vállalkozásokkal közösen érhetjük el. Az egyesület szeretné, ha a számviteli szakemberek és adótanácsadók kiválasztásakor döntési szempont lenne a felkészültség és a szakmai igényesség.

Az alapfokozat az „elismert tag” elnevezést kapta. Elismert tagok lehetnek, akik legalább 2 éve tagjai az egyesületnek, legalább 6 továbbképzést célzó rendezvényen részt vesznek két év alatt, és tevékenységüket a külvilág számára is bemutatják adatlapjuk teljes körű kitöltésével.

A második szint a „kiváló tag” fokozat. Elnyeréséhez teljesíteni kell az összes korábbi feltételt, és bizonyságát kell adni a hivatás iránti maximálisan elkötelezettségnek. Ezt lemérhetjük a hosszabb – legalább 5 éves – tagságon, a szakmai levelező fórumban megfigyelhető aktivitáson, rendszeres szakmai szerepléseken, publikációkon. Fontos szempont az is, hogy a kiváló tagnak ne legyen olyan szakmai hibája, ami miatt a felelősségbiztosítást igénybe kellett volna venni.

A feltételrendszer pontos szövege elérhető a honlapon. Az elért fokozatot a tagok a rendelkezésére bocsátott oklevelek tanúsítják, a védjegyeket az arra jogosultak közzétehetik marketing anyagaikon.

A konferencián foglalkoztak a szakmát érintő jogszabály-módosításokkal, különösképpen az Adózás rendjéről szóló törvénnyel kapcsolatos várakozásokkal is. Bár a tervezett módosítás szövege még nem ismert, az egyesület korábban számos javaslatot tett erre vonatkozóan. A szervezet reméli, hogy a jogalkotók kihasználják a jogszabály teljes újragondolásának alkalmát arra, hogy megkönnyítsék a vállalkozók és számviteli szakemberek mindennapjait, és megfogadják javaslataikat.

Kurucz Zsuzsa

+36 70 601 8587

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Repce regulátorozás – A professzionális repcetermesztés ...

A változékony, meleg őszi-tavaszi időjárásnak köszönhetően a repceállományok többsége fejlett tőlevélrózsás ...