TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 657 Ft
Benzin ára: 618 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 389,02
USD: 358,44
CHF: 407,46
GBP: 454,86
Hirdetés
Ősi örökségünk a vadászat

Ősi örökségünk a vadászat

Hírek - 2023.08.29

Napjaink fejlett civilizációjában különösen fontos megőrizni a természeti tőkénket, azaz a biodiverzitást. Az egészséges, jó genetikai értékekkel rendelkező vadállomány fenntartásában pedig a vadászat kulcsfontosságú – mondta Nagy István agrárminiszter az Országos Vadásznapon, augusztus 26-án, Tatabányán.

Hirdetés

A tárcavezető arról beszélt, a biodiverzitás megőrzése azonban nem csak a veszélyeztetett fajok védelmét jelenti, hanem a magas állománylétszámú vadfajokkal történő gazdálkodást is. Hozzátette, a biológiai sokféleség az emberi élethez ugyanis elengedhetetlen, ezeket pedig kötelességünk megőrizni a jövő generációi számára. A hivatásos vadászok időt és energiát nem sajnálva járják egész évben a vadászterületeket, szerepük nélkülözhetetlen a fenntartható és szakszerű vadgazdálkodásban.

Nagy István emlékezetett, köszönet és hála illeti a vadásztársadalmat, amiért sikerült idejében megállítani az afrikai sertéspestist. Legfontosabb célunk, hogy a magyarországi házisertés-állományt továbbra is megvédjük ettől a betegségtől, a vaddisznóállományban pedig megállítsuk, illetve lelassítsuk az ASP vírusának terjedését. Mindez azt jelenti, hogy kiemelt feladatunk, hogy Horvátország felől megakadályozzuk a vaddisznókkal történő behurcolást, megvédve a Dunántúl túlnyomó részének mentességét – részletezte a miniszter.
Forrás: AM Sajtóiroda, Fotó: Pelsőczy Csaba

Címkék: vadászat
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Mezőgazdasági inputok forgalma – Kevesebb műtrágya és gép, több ...

Az egy évvel korábbi azonos időszakban forgalmazott volumenhez képest 13 százalékkal kevesebb műtrágya került a ...