TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 87.821,01 Ft (tonna)
Napraforgómag: 209.091,24 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 76.608,80 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 82.935,73 Ft (tonna)
Repcemag: 211.646,47 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.466,80 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 639 Ft
Benzin ára: 631 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 404,57000
USD: 389,35000
CHF: 429,75000
GBP: 485,09000
Hirdetés
Főzzünk okosan!

Főzzünk okosan!

Hírek - 2023.07.23

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége útnak indította a ’Főzz okosan az Okostányérral’ sorozatot, amelyben az ételkészítési technikákkal kapcsolatos tudnivalókat osztanak meg.

spárga, padlizsán, zöldborsó, cékla

Az első poszt megismerteti az olvasót a spárga, padlizsán, zöldborsó és a cékla elkészítési idejével, annak lehetséges módjaival.

Abban az esetben, ha követjük az előírásokat, vagyis minél kíméletesebben és minél rövidebb ideig tartó hőkezeléssel készítjük el a a zöldségeket, akkor sikerül ízüket, színüket, vitamin és ásványi anyag tartalmukat is megóvni. .

párolni, párolni, párolni

A cikk kiemeli azt, hogy párolás során törekedjünk arra, hogy kevés zsiradékon pirítás helyett inkább pároló kosarat, használjunk, mert a gőzben párolás sokkal kíméletesebb eljárás, és nem termelődik ilyenkor pörzsanyag sem.




Forrás: Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, Fotó: Pixabay

Címkék: spárga, padlizsán, zöldborsó, cékla
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Tiétek a jövő – Eltérő generációk az agráriumban

2024. november 21-én, a Budapest Music Centerben tartotta meg egész napos, agrárdigitalizációval foglalkozó ...