
Főzzünk okosan!
Hírek - 2023.07.23
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége útnak indította a ’Főzz okosan az Okostányérral’ sorozatot, amelyben az ételkészítési technikákkal kapcsolatos tudnivalókat osztanak meg.
spárga, padlizsán, zöldborsó, cékla
Az első poszt megismerteti az olvasót a spárga, padlizsán, zöldborsó és a cékla elkészítési idejével, annak lehetséges módjaival.
Abban az esetben, ha követjük az előírásokat, vagyis minél kíméletesebben és minél rövidebb ideig tartó hőkezeléssel készítjük el a a zöldségeket, akkor sikerül ízüket, színüket, vitamin és ásványi anyag tartalmukat is megóvni. .
párolni, párolni, párolni
A cikk kiemeli azt, hogy párolás során törekedjünk arra, hogy kevés zsiradékon pirítás helyett inkább pároló kosarat, használjunk, mert a gőzben párolás sokkal kíméletesebb eljárás, és nem termelődik ilyenkor pörzsanyag sem.
Forrás: Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, Fotó: Pixabay
Címkék: spárga, padlizsán, zöldborsó, cékla
Jogi útra terelve igyekeznek megmenteni a Nitrogénműveket

Januártól jönnek a kötelező visszaváltási díjas termékek

Az olcsó import áruk kiszorítják a boltok polcairól a magyar ...

AGROmashEXPO 2024. január 24-27. Részletes ismertető

Weidemann T5522 – Kicsi, de erős rakodógép

Hírek, információk a szántóföldről - Védekezési lehetőségek a ...

Fontos kihívások várnak a növényorvosokra

Év Magyar Mezőgépe 2023

Befejezte a termelést, a Nitrogénművek bezár?

Hírek, információk a szántóföldről - Állítások és tények a mezei ...