TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.533,52 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 60.309,76 Ft (tonna)
Napraforgómag: 125.139,53 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.843,07 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.570,69 Ft (tonna)
Repcemag: 160.516,26 Ft (tonna)
Full-fat szója: 202.220,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 598 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,77000
USD: 353,22000
CHF: 404,42000
GBP: 444,53000
Hirdetés
Főzzünk okosan!

Főzzünk okosan!

Hírek - 2023.07.23

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége útnak indította a ’Főzz okosan az Okostányérral’ sorozatot, amelyben az ételkészítési technikákkal kapcsolatos tudnivalókat osztanak meg.

spárga, padlizsán, zöldborsó, cékla

Az első poszt megismerteti az olvasót a spárga, padlizsán, zöldborsó és a cékla elkészítési idejével, annak lehetséges módjaival.

Abban az esetben, ha követjük az előírásokat, vagyis minél kíméletesebben és minél rövidebb ideig tartó hőkezeléssel készítjük el a a zöldségeket, akkor sikerül ízüket, színüket, vitamin és ásványi anyag tartalmukat is megóvni. .

párolni, párolni, párolni

A cikk kiemeli azt, hogy párolás során törekedjünk arra, hogy kevés zsiradékon pirítás helyett inkább pároló kosarat, használjunk, mert a gőzben párolás sokkal kíméletesebb eljárás, és nem termelődik ilyenkor pörzsanyag sem.




Forrás: Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, Fotó: Pixabay

Címkék: spárga, padlizsán, zöldborsó, cékla
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Erőteljesen terjed a vándorló vízimadarak állományaiban a ...

A vándorló vízimadarak őszi vonulása, a remek kikapcsolódás mellett, a fertőző betegségek terjedését is elősegíti. ...