TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 73.543,98 Ft (tonna)
Napraforgómag: 166.454,88 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 76.392,27 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 59.634,63 Ft (tonna)
Repcemag: 178.759,85 Ft (tonna)
Full-fat szója: 215.355,88 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 600 Ft
Benzin ára: 596 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,02
USD: 354,4
CHF: 421,4
GBP: 466,67
Hirdetés
Főzzünk okosan!

Főzzünk okosan!

Hírek - 2023.07.23

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége útnak indította a ’Főzz okosan az Okostányérral’ sorozatot, amelyben az ételkészítési technikákkal kapcsolatos tudnivalókat osztanak meg.

spárga, padlizsán, zöldborsó, cékla

Az első poszt megismerteti az olvasót a spárga, padlizsán, zöldborsó és a cékla elkészítési idejével, annak lehetséges módjaival.

Abban az esetben, ha követjük az előírásokat, vagyis minél kíméletesebben és minél rövidebb ideig tartó hőkezeléssel készítjük el a a zöldségeket, akkor sikerül ízüket, színüket, vitamin és ásványi anyag tartalmukat is megóvni. .

párolni, párolni, párolni

A cikk kiemeli azt, hogy párolás során törekedjünk arra, hogy kevés zsiradékon pirítás helyett inkább pároló kosarat, használjunk, mert a gőzben párolás sokkal kíméletesebb eljárás, és nem termelődik ilyenkor pörzsanyag sem.




Forrás: Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, Fotó: Pixabay

Címkék: spárga, padlizsán, zöldborsó, cékla
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Aszálykárok a mezőgazdaságban

Augusztus elejére elérte a 75 ezer hektárt és hetente további több tízezer hektárral gyarapszik az aszálykárra ...