
Főzzünk okosan!
Hírek - 2023.07.23
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége útnak indította a ’Főzz okosan az Okostányérral’ sorozatot, amelyben az ételkészítési technikákkal kapcsolatos tudnivalókat osztanak meg.
spárga, padlizsán, zöldborsó, cékla
Az első poszt megismerteti az olvasót a spárga, padlizsán, zöldborsó és a cékla elkészítési idejével, annak lehetséges módjaival.
Abban az esetben, ha követjük az előírásokat, vagyis minél kíméletesebben és minél rövidebb ideig tartó hőkezeléssel készítjük el a a zöldségeket, akkor sikerül ízüket, színüket, vitamin és ásványi anyag tartalmukat is megóvni. .
párolni, párolni, párolni
A cikk kiemeli azt, hogy párolás során törekedjünk arra, hogy kevés zsiradékon pirítás helyett inkább pároló kosarat, használjunk, mert a gőzben párolás sokkal kíméletesebb eljárás, és nem termelődik ilyenkor pörzsanyag sem.
Forrás: Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, Fotó: Pixabay
Címkék: spárga, padlizsán, zöldborsó, cékla
Növényvédelem és ami mögötte van – A HORSCH fejlett talajművelő ...

Ahol hisznek az ésszel végzett forgatásos talajművelésben, ott ...

Mi történik télen a repcetáblákon?

Weidemann T6025 teleszkópos rakodó – Ember, gép és szerszám ...

Korai Pioneer® kukorica hibridek nagy termésátlaggal

Rekordszámú új traktorregisztráció volt a Fendt-nél 2024-ben

Íme, egy új, stressztűrő kukorica, kiugró termőképességgel

A szőke szépség (2. rész) – Haflingi ló felvezetésben, ...

Továbbra is magas a napraforgó ára

Változások a traktorok energiaellátásában (3. rész) – Az olasz ...