TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 65.972,12 Ft (tonna)
Napraforgómag: 146.274,96 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 58.281,03 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 54.759,70 Ft (tonna)
Repcemag: 163.971,57 Ft (tonna)
Full-fat szója: 216.932,13 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 615 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,75
USD: 364,04
CHF: 411,3
GBP: 459,82
Hirdetés
Süssünk együtt kenyeret! – van egy tényleg bevált recept

Süssünk együtt kenyeret! – van egy tényleg bevált recept

Hírek - 2023.05.26

Emlékszem, mikor még gyerekként a mamáéknál töltöttem pár hetet a nyári szünetből. Kint voltunk egész nap, játszottunk, bújócskáztunk a papával. Aztán valami szuper illat csapta meg az orromat, valami olyan, amit a városban nagyon ritkán éreztem. Tudtuk, hogy hamarosan félbe kell szakítani az önfeledt szórakozást, de cseppet sem bántuk, mert kisült a finom házikenyér.

Hirdetés

Mindig elsőként értem a konyhába, hogy a ropogós kenyér csücske az én tányéromra kerüljön. Aranyra sütött héja ropogós volt, a tésztája könnyű és ízletes. Én mindig hideg tejet kértem hozzá. Fenséges volt! Nem csak egy „egyszerű” házi kenyeret kaptam, hanem egy életre szóló emléket.

Felnőttként is gyakran gondolok vissza azokra a mobiltelefon-mentes, szép nyarakra. Remélem, hogy hasonló élményeket szeretnél nyújtani a gyermekeidnek/unokáidnak. Ha Te is így gondolod, akkor kenyérre fel!

Süssetek otthon kenyeret a gyerekekkel! Egy kiváló lehetőség arra, hogy hasznosan tudjuk együtt eltölteni az időt, ráadásul tanulni is lehet belőle és egész biztosan sikerélményt nyújt, ha a saját magunk által elkészített kenyeret – dicséretek közepette – letehetjük a családi asztalra. Ahhoz, hogy ez még könnyebben megvalósítható legyen, nyújtok egy kis segítséget, ha még nincs kenyérrecepted, akkor fogadd ezt tőlem sok szeretettel: 

  • 50 dkg búza kenyérliszt
  • 5 g aktív száraz élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor

Elkészítési javaslat: a lisztet tedd egy tálba úgy, hogy egy kis mélyedést formálsz bele. Ebbe a mélyedésbe tegyél egy kevés vizet, tedd bele az élesztőt és a cukrot. Takard le és hagyd pihenni 20-25 percet. Ezután gyúrd össze a tésztát, miközben adagolod a szükséges mennyiségű langyos vizet.

Ha készen vagy, tedd sütőformába és kend meg a tetejét vízzel, majd helyezd langyos (kézmeleg) sütőbe egy órára. Ezután tegyél mellé a sütőbe egy kis edény vizet, majd kb. 30 percig süssed aranybarnára 200 fokon. Máris kész a szuperegészséges, adalékanyag mentes házikenyér! Jó étvágyat!

www.spajzoldbe.huCímkék: kenyér, házi, recept, liszt, élesztő, tészta
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Takarmányborsó. Kiváló lehetőség méltatlan helyzetben

Az őszi és a tavaszi fajták is nagy terméssel, magas fehérjetartalommal, kiváló utóvetemény-hatással és ...