A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer 15 éves nyeremény

Itt a 10-es! A Lemken frissítette az Azurit vetőgépcsaládot

Miközben megmaradt az innovatív DeltaRow vetési rendszer, a német Lemken több hasznos frissítést is végrehajtott az új, Azurit 10-es szemenkénti vetőgépen. Immár alkalmas szója és napraforgó vetésére, valamint mikrogranulátum-kijuttatásra.

Itt a 10-es! A Lemken frissítette az Azurit vetőgépcsaládot


A Lemken Azurit szemenkénti vetőgép Magyarországon is egyre ismertebb és elterjedtebb. Nagyban köszönhető ez az innovatív DeltaRow rendszernek, amely teljesen új irányt mutat a precíziós vetés területén.

Ez olyan magkiosztást hoz létre, amely révén a szabályos háromszög alakzatban álló növények tenyészterülete 70 százalékkal nagyobb, mint a hagyományos egysoros vetés esetén. A műtrágya két sor közé, a gyökérzóna alá kerül, ami fokozottabb tápanyagfelvételt biztosít.

Szeptembertől immár elérhető az Azurit 10-es változat, amely szója és napraforgó vetésére, valamint mikrogranulátum-kijuttatásra is alkalmas. A korábbi modellek 4/6/8 soros verziókban voltak elérhetők (70–80 cm-es sortávval), míg az új változat immár 6 vagy 12 soros kivitelben, 50 cm-es sortávolsággal.

lemken Azurit10 MicroHub2

Az Azurit 10 számos olyan frissítéssel rendelkezik, amelyek a maglehelyezés minőségét javítják, illetve könnyebbé teszik az elhasználódott alkatrészek cseréjét. Az új műtrágya-ellenőrző rendszer automatikusan riasztja a kezelőt, ha a csoroszlyák eltömődnek.

Hasznos frissítés a MicroHub 5 egység is, amely a mikrogranulátum-kijuttatást végzi. A mikrogranulátumok vízben oldódó tápanyagokat tartalmaznak, amelyek azonnal felvehetők a növények számára. Ez a hideg, száraz tavaszokon különösen fontos, ezért Magyarországon is egyre jobban kedvelik a gazdák.

Ez az opció a legfeljebb 8 soros Azurit vetőgépekhez elérhető. Nemcsak a legújabb változatokhoz, hanem akár bizonyos Azurit 9-es modellekre is utólag felszerelhető. A MicroHub 200 liter műtrágya tárolására alkalmas, és 1-től 40 kg/ha-ig terjedő mennyiségben képes a kijuttatásra.

 

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio


Címkék: napraforgó, szója, vetőgép, Lemken, Azurit, mikrogranulátum

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...