A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

2019 – Az újdonságok éve a Lemkennél

A Lemken az AGROmashEXPO kiállításon mutatta be a hazai közönségnek legújabb fejlesztései eredményét. A német gépgyártó továbbra is azon innovatív vállalkozások közé tartozik, amelyek a mezőgazdaság számára jövőbe mutató megoldásokat kínálnak.

2019 – Az újdonságok éve a Lemkennél


Ennek a jegyében érkezett Budapestre a teljesen új Diamant 16 félig függesztett váltvaforgató eke – mert ha eke, akkor Lemken. Az új típus a Magyarországon is népszerű Diamant 11-es ekecsaládot váltja fel. Ráadásul nemcsak modellfrissítés történt, hanem átfogó modernizáláson is átesett a Diamant. Kiemelhetjük az új Optiline utánfutás-állító rendszert, az új Onland tarlón járó kivitelt és a teljesen megújult, immár hidraulikus mélységállítású kereket. Természetesen a nagyobb erőgépekhez is tökéletesen illeszkedik az új Diamant 16 eke, és ennek megfelelően erősítettek a csapágyazásokon, valamint az eke forgáspontjain. A Diamant 16-os eke 5-től 9 ekefejes kivitelben már rendelhető.

A Lemken-stand másik büszkesége az új Rubin 10 rövidtárcsa, amely az előd modelltől jelentősen különbözik. Rendkívül erős térvázszerkezet jellemzi, a tárcsasorok távolsága 1200 mm-re nőtt, illetve a tárcsalapok is nagyobbak lettek. A Rubin 10 a jövőben 645 mm átmérőjű DuraMAXX lapokkal szerelt. Az új kopóelemek 30 százalékkal magasabb élettartamot garantálnak, ezzel növelve a munkával töltött üzemórák számát. A Rubin 10 tárcsa egyik legfontosabb újítása a tárcsalapok helyzete és kiosztása, hiszen a stabilabb futás érdekében X elrendezésű tárcsalapkiosztást kapott. A tárcsa ezáltal nehéz körülmények között is pontosan a traktor mögött fut, így automata kormányzást használva a fogások tökéletesen illeszthetőek egymáshoz. Az alapfelszereltség része immár a hidraulikus mélységállítás is. A hengerválaszték továbbra is széles, így mindenki megtalálja a körülményeknek megfelelő záróhengert. 2019-től új méretben, 7 méteres munkaszélességben is elérhető a Rubin 10. A kínálat többi gépe 3–6 méteres munkaszélességben rendelhető.

A Lemken a közelmúltban vásárolta fel a Steketee vállalkozást, ezért egy holland gyártmányú gép is ki lesz állítva a standon. Ha újdonságaink felkeltették a figyelmét hívja a Lemken Hungária Kft. munkatársait:

Szrnka Péter/Kelet-Magyarország 
+36 (30) 852-5787
Póczik Balázs/Nyugat-Magyarország +36 (30) 748-5380.


Címkék: rövidtárcsa, Lemken, eke, AGROmashEXPO, Diamant, Rubin 10