TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 66.957,63 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.543,29 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.340,37 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.927,73 Ft (tonna)
Repcemag: 157.292,00 Ft (tonna)
Full-fat szója: 206.004,73 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 647 Ft
Benzin ára: 615 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 394,15
USD: 363,31
CHF: 411,64
GBP: 460,57
Hirdetés
Az Amazone rájött a folyamatos szórás titkára

Az Amazone rájött a folyamatos szórás titkára

Vető- és talajművelő gépek - 2018.10.25

Közel egy éve érhető el az Amazone ZA-TS műtrágyaszóróin a FlowCheck rendszer, amely az eldugulásra figyelmezteti a kezelőt. A műszaki megoldást immár minden hidraulikus szórótárcsa-meghajtású ZA-TS modelljéhez kínálja a német cég.

Hirdetés

Az Amazone a 2017-es hannoveri Agritechnica kiállításon mutatta be a FlowCheck rendszert, amely a kifolyónyílásokat felügyeli eldugulás vagy üresjárás esetén a ZA-TS röpítőtárcsás műtrágyaszórókon. Az eldugulást idegen tárgy, vagy nagyobb, összeállt műtrágyadarabok is okozhatják, és idővel lehetetlenné tehetik a munkavégzést.

A FlowCheck rendszernél a hidraulikarendszerbe épített érzékelők a szórótányérok motorjainak tápnyomását mérik. Amennyiben a nyomás a kifolyónyílás eldugulása, egyúttal a kifolyó mennyiség csökkenése miatt megváltozik, a FlowCheck érzékeli azt, és a kezelőterminálon keresztül figyelmeztető jelzés küld a kezelőnek.

amazone

Miközben a FlowCheck gondoskodik a két gépoldal egyforma kijuttatási mennyiségéről, illetve a gépkezelőt értesíti az esetleges eltérésről, a műtrágyaszóró teljes kijuttatási mennyiségét a mérlegrendszer felügyeli és szabályozza. Ezen kívül a kezelő a mérlegrendszer által folyamatos tájékoztatást kap a tartályban lévő pillanatnyi, valós műtrágya-mennyiségről is. Az Amazone immár minden hidraulikus szórótárcsa-meghajtású ZA-TS modelljéhez kínálja a FlowCheck rendszert.


Szerző: AgrárUnió

Címkék: műtrágya, Amazone, műtrágyaszóró, tápanyag, dugulás 
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Egy hihetetlenül tragikus év a mezőgazdaságban – Interjú Raskó ...

A szakember szerint a mezőgazdasági termelésnek igenis van jövője, tisztességesen meg lehet belőle élni, de nem a ...