A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

Az Amazone rájött a folyamatos szórás titkára

Közel egy éve érhető el az Amazone ZA-TS műtrágyaszóróin a FlowCheck rendszer, amely az eldugulásra figyelmezteti a kezelőt. A műszaki megoldást immár minden hidraulikus szórótárcsa-meghajtású ZA-TS modelljéhez kínálja a német cég.

Az Amazone rájött a folyamatos szórás titkára


Az Amazone a 2017-es hannoveri Agritechnica kiállításon mutatta be a FlowCheck rendszert, amely a kifolyónyílásokat felügyeli eldugulás vagy üresjárás esetén a ZA-TS röpítőtárcsás műtrágyaszórókon. Az eldugulást idegen tárgy, vagy nagyobb, összeállt műtrágyadarabok is okozhatják, és idővel lehetetlenné tehetik a munkavégzést.

A FlowCheck rendszernél a hidraulikarendszerbe épített érzékelők a szórótányérok motorjainak tápnyomását mérik. Amennyiben a nyomás a kifolyónyílás eldugulása, egyúttal a kifolyó mennyiség csökkenése miatt megváltozik, a FlowCheck érzékeli azt, és a kezelőterminálon keresztül figyelmeztető jelzés küld a kezelőnek.

amazone

Miközben a FlowCheck gondoskodik a két gépoldal egyforma kijuttatási mennyiségéről, illetve a gépkezelőt értesíti az esetleges eltérésről, a műtrágyaszóró teljes kijuttatási mennyiségét a mérlegrendszer felügyeli és szabályozza. Ezen kívül a kezelő a mérlegrendszer által folyamatos tájékoztatást kap a tartályban lévő pillanatnyi, valós műtrágya-mennyiségről is. Az Amazone immár minden hidraulikus szórótárcsa-meghajtású ZA-TS modelljéhez kínálja a FlowCheck rendszert.



Szerző: AgrárUnió

Címkék: műtrágya, Amazone, műtrágyaszóró, tápanyag, dugulás